USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Як суб’єкт для спортивної світової спільноти, РФ перестала існувати: Мокан про призупинення членства Олімпійського комітету РФ

Україна займає активну позицію, аби російських спортсменів не допускали до міжнародних змагань, додає політик
Василь Мокан
Василь Мокан
Джерело: відкриті джерела

В рішенні МОК щодо призупинення членства Олімпійського комітету Росії є досить багато позитивних сигналів, які дані міжнародній спортивній спільноті. Оскільки в Росії втратився статус Національного олімпійського комітету і вони не лише не зможуть отримувати фінансування, вони не можуть і брати участь у засіданні чи в роботі жодного органу Міжнародного олімпійського комітету. Про це в ефірі UWN розповів народний депутат України, заступник голови комітету ВРУ з питань молоді і спорту Василь Мокан.

"Тобто, як суб’єкт, Росія для міжнародної світової спільноти (в олімпійському плані) перестала існувати. Але це не означає, що Міжнародний олімпійський комітет повністю став "на сторону добра", - зазначає нардеп.

Таке побоювання чиновник пояснив тим, що на Паралімпійські ігри вже допущено російських спортсменів в індивідуальному плані і нейтральному статусі. Тож, не виключно, що і МОК може так само допустити росіян до змагань.

Ба більше: РФ зараз робить ставку на азійські і африканські країни (на позитивне голосування яких вона розраховує). Тож зараз прогнозувати, як події будуть розвиватися далі доволі складно.

"Боротьба" з РФ в спорті

Нині ж Україна займає активну позицію, аби російських спортсменів не допускали до міжнародних змагань, додає політик.

"Верховна рада зверталася до урядів країн, до міжнародних спортивних федерацій, до самого МОК з приводу неприпустимості допуску пропагандиських спортсменів з Росії і Білорусі, поки триває агресія по відношенню до України, поки не виведені з нашої території всі окупаційні війська. Так само активну позицію займає і Вадим Гутцайт- міністр молоді і спорту", - пояснює Мокан.

До того ж, десь півтора місяці тому МОК трохи "почистив" свої структури від росіян.

Інша справа, зазначає нардеп, що насправді МОК уже ухвалив рішення не запрошувати на олімпіаду Росію і Білорусь, як країни. Тут мова йде виключно про перспективу, що можливо допустять індивідуальних спортсменів, навіть не в командних видах спорту, а у індивідуальних видах спорту в так званому нейтральному статусі. 

Додамо

Напередодні Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) ухвалив рішення про призупинення членства Олімпійського комітету Росії. Причина – рішення Олімпійського комітету РФ від 5 жовтня приєднати до свого складу регіональні спортивні організації тимчасово окупованих територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. Це порушення Олімпійської хартії, оскільки це порушує територіальну цілісність Національного олімпійського комітету України, яку визнає Міжнародний олімпійський комітет.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!