USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Україна вночі зазнала повітряної атаки: Ціллю ворога знову стали енергооб'єкти

Наслідки атаки зафіксовано у Львівській області, Кривому Розі та на Київщині
Ракета
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти в ніч на 24 березня завдали комбінованого повітряного удару по Україні. Вибухи було чути в західних регіонах і Києві. Розповідаємо, що відомо про наслідки атаки.

За даними Повітряних сил, окупанти атакували 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС та 28 ударними БпЛА Shahed.

Як зазначив командувач Повітряних сил Микола Олещук, в результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі (18 ракет та 25 дронів).

Наслідки атаки

Київ та область

За даними КМВА, у Києві вночі також працювала ППО. Унаслідок атаки в столиці зафіксовано падіння уламків ракет у двох районах – Деснянському та Шевченківському. Пошкоджено фасад багатоповерхового будинку. Про постраждалих не повідомлялося.

Тим часом у Київській області зафіксовано падіння уламків збитих цілей у трьох районах області.

В одному з населених пунктів уламки впали на територію автомийки. Пошкоджена лінія електропередачі, що проходить поруч з мийкою. Внаслідок цього понад 400 домоволодінь залишилися без електроенергії. Енергетики вже працюють над відновленням постачання світла, повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Львів та Львівщина

На регіон вночі летіло близько 20 ракет та 7 "Шахедів". Їх ціллю були обʼєкти критичної інфраструктури, повідомив мер міста Андрій Садовий.

"У Львові прильотів не зафіксовано", – зазначив він.

Проте росіяни атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Там виникла пожежа, розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Дніпропетровська область

Місто вночі було атаковане дронами-камікадзе. Через падіння уламків пошкоджено тепломережі та лінію електропередачі.

Без тепла залишилися шість лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів та три тисячі будинків, де загалом проживає 76 тисяч осіб.

"Цілив агресор з критичної інфраструктури і на Нікопольщині. Уламки збитого безпілотника пошкодили енергооб'єкт. Без світла залишилося понад три тисячі абонентів у Нікополі та понад 6,4 тисячі – в районі. Електропостачання вже відновлено", – розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Нагадаємо у ніч на п'ятницю, 22 березня, російська армія завдала масованого комбінованого удару по Україні. Метою ворога стали об'єкти енергетичної інфраструктури, зокрема, ДніпроГЕС – найбільша гідроелектростанція країни, в яку влучило вісім ракет.

За даними Національної поліції, загалом по Україні загинули п'ять осіб і 31 отримала поранення. Найбільше постраждало людей унаслідок ракетного удару в Запоріжжі.

В ISW проаналізували російську атаку і дійшли висновку, що нові удари російських окупантів по енергосистемі України мають на меті підірвати оборонно-промисловий потенціал країни.
Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови