USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова

До Калмикової обов'язки глави міністерства тимчасово виконував Олександр Порхун
Калмикова
Наталія Калмикова
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада України призначила міністром у справах ветеранів Наталію Калмикову. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Таке рішення підтримали 256 народних обранців.

Нагадаємо, міністра ветеранів Юлію Лапутіну звільнили ще 7 лютого. З того часу обов'язки глави міністерства тимчасово виконував Олександр Порхун, який був першим заступником Лапутіної.

Що відомо про Калмикову?

Наталія Калмикова у вересні 2023 року була призначена заступницею міністра оборони України Рустема Умєрова.

У лютому 2022-го – виконавчою директоркою новоствореного Українського ветеранського фонду при Міністерстві у справах ветеранів. Установу створили для бюджетної підтримки ветеранських ініціатив. Фонд почав працювати за кілька днів до початку повномасштабної війни РФ проти України 24 лютого 2022 року.

У червні – грудні 2021-го політикиня була радницею з гендерних питань Командування Сухопутних військ ЗСУ.

У 2018–2021 – менеджерка благодійного фонду "Повернись живим". Очолювала військовий відділ у фонді, а потім стала заступницею директора.

З 2014 року стала волонтеркою та допомагала українській армії. У 2015-му приєдналась як волонтерка до фонду "Повернись живим".

Калмикова у 2005 році закінчила Вінницький національний медичний університет, у 2021-му – Вінницьку академію безперервної освіти за спеціальністю "магістр публічного управління та адміністрування".

Також навчалася у бізнес-школі MIM-Kyiv за програмою MBA. Успішно завершила програму Fulbright Research and Development в Університеті штату Нью-Йорк у Буффало. Займалася дослідженням жіночого лідерства у війську, співпрацею з ветеранськими організаціями, органами влади США, Сиракузьким Університетом, Інститутом ветеранів та військових родин.

Як відомо, 4 вересня ввечері на засіданні фракції "Слуги народу" за участі президента Володимира Зеленського вирішили щодо ротацій в уряді.

Читайте також:
Уряд перейменував два міністерства Уряд перейменував два міністерства
Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента
Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики
Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України