USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України

До цього 31-річний Сметанін очолював "Укроборонпром"
Герман Сметанін
Герман Сметанін
Джерело: відкриті джерела

Герман Сметанін очолив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Кандидатуру Сметаніна підтримали 247 народних обранців.

До цього 31-річний Герман Сметанін керував "Укроборонпромом".

Що відомо про Сметаніна? 

Герман Сметанін був керівником харківського заводу імені Малишева.

Після університету влаштувався на роботу в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встиг попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева.

Згодом у 28 років став директором Харківського бронетанкового заводу і ще через короткий час – гендиректором одного з промислових гігантів – заводу ім. Малишева.

У червні 2023 року Сметаніна призначили очільником "Укроборонпрому". Тоді йому президент України Володимир Зеленський поставив три головні задачі: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції і довести до кінця реформу оборонки. 

Тож за минулий рік підприємства Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" наростили виробництво вдвічі, якщо говорити про грошовий еквівалент, зазначав Герман Сметанін. Якщо про одиниці – то їх більш ніж 600 тисяч різноманітного озброєння і військової техніки, що в тисячу разів більше, ніж минулого року. Однак при цьому посадовець визнавав: військовим потрібно значно більше.

Уже в травні цього року Сметанін казав: Україна у 2024 році наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічних Shahed-131 та Shahed-136.

Нагадаємо, 4 вересня ввечері на засіданні фракції "Слуги народу" за участі президента Володимира Зеленського вирішили щодо ротацій в уряді.

Читайте також:
Уряд перейменував два міністерства Уряд перейменував два міністерства
Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента
Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики
Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова