USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Вірменія та Азербайджан відкрили зустрічний вогонь і обмінялися звинуваченнями в обстрілах

Сторони повідомили, що внаслідок обстрілів є поранені
Азербайджан Вірменія кордон
Прикордонники Азербайджану
Джерело: Мілітарний

Вірменія та Азербайджан звинуватили один одного в завданні ударів. Вранці 13 лютого Міноборони Вірменії заявило, що військові Азербайджану відкрили вогонь зі стрілецької зброї по вірменських позиціях, внаслідок чого є поранені. Напередодні через обстріл з боку Вірменії був поранений азербайджанський прикордонник.

"13 лютого, починаючи з 05:30, підрозділи ЗС Азербайджану відкрили вогонь зі стрілецької зброї за вірменськими позиціями, розташованими в районі Неркін Ханд, внаслідок чого, за попередніми даними, вірменська сторона має поранених", – заявили в Міноборони Вірменії.

Азербайджанська сторона заявила, що Збройні сили Вірменії завдали удару по позиціях азербайджанських військових.

"12 лютого о 20:50 та о 23:40 підрозділи Збройних сил Вірменії з позицій у напрямку населеного пункту Чинарли Товузгалинського району обстріляли зі стрілецької зброї позиції азербайджанської армії у напрямку населеного пункту Коханабі Товузського району", – повідомили в Міністерстві оборони Азербайджану.

На початку року Вірменія та Азербайджан створили основні умови для підписання мирного договору. Єреван бажає гарантій, втім, Баку не бачить в цьому необхідності.

А наприкінці минулого року влада Азербайджану та Вірменії оголосила про подальші кроки з нормалізації відносин і встановлення миру, зокрема обмін полонених та продовження переговорів щодо мирної угоди. У спільній заяві апарати прем’єр-міністра Вірменії та президента Азербайджану погоджуються з тим, що "випала історична можливість для досягнення довгоочікуваного миру в регіоні, заснованого на повазі до принципів суверенітету та територіальної цілісності".

Читайте також:
У Вірменії подумують про членство в ЄС У Вірменії подумують про членство в ЄС
На президентських виборах в Азербайджані з величезним відривом лідирує чинний лідер Ільхам Алієв На президентських виборах в Азербайджані з величезним відривом лідирує чинний лідер Ільхам Алієв
Вірменія офіційно стала членом МКС – ще одна країна закрита для Путіна Вірменія офіційно стала членом МКС – ще одна країна закрита для Путіна
Азербайджан та Вірменія домовились про обмін полоненими та подальші відносини Азербайджан та Вірменія домовились про обмін полоненими та подальші відносини