USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Військовослужбовця РФ, який вбив пострілами у спину двох мирних мешканців на Київщині, заочно засудили до довічного ув'язнення

Цей злочин військовослужбовців країни-агресора зафіксований камерами відеоспостереження підприємства
військовослужбовець РФ_2
Військовослужбовець РФ
Джерело: Київська обласна прокуратура

За публічного обвинувачення Бучанської окружної прокуратури суд визнав винним старшого лейтенанта 5-ї окремої гвардійської танкової бригади збройних сил Російської Федерації у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Окупанта заочно засудили до довічного позбавлення волі, розповіли в пресслужбі Київської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року п’ятеро військовослужбовців РФ на автомобілі з літерою "V" та надписом "Танковий спецназ RUS" приїхали до підприємства поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області.

"У цей час до окупантів вийшли двоє цивільних беззбройних громадян – власник та охоронець цього підприємства. Загарбники, переконавшись у тому, що ці люди не становлять для них ніякої загрози, дали можливість їм піти. Проте, як тільки мешканці відійшли на декілька метрів, засуджений разом з невстановленим військовослужбовцем підступно відкрили вогонь із автоматичної зброї у спину мирних мешканців", – йдеться у повідомленні.

Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень чоловіки померли. Після цього окупанти зайшли до приміщення на території підприємства та викрали матеріальні цінності, завантаживши награбоване в автівку.

Новини за темою: Розстрілювали цивільні автомобілі в Бучі: Ще 11 окупантів отримали підозри

Цей злочин військовослужбовців країни-агресора зафіксований камерами відеоспостереження підприємства.

Матеріали відносно інших осіб, причетних до вказаного злочину, виділили в окреме кримінальне провадження.

Раніше

У серпні минулого року Служба безпеки України встановила особи ще п’ятьох російських воєнних злочинців, які причетні до масових убивств цивільного населення Київщини під час окупації регіону. Всі вони є військовослужбовцями 98-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ, повідомили в пресслужбі СБУ.

Слідчі з'ясували, що на початку березня 2022 року старший лейтенант Микола Симов наказав своїм підлеглим розстріляти легковий автомобіль з мирним мешканцем Києва, який рухався трасою поблизу селища Здвижівка Бучанського району.

"Унаслідок обстрілу 33-річний киянин загинув на місці, він їхав передати речі першої потреби своїм знайомим, які вже декілька днів перебували в окупації. Але до захопленого селища чоловік так і не дістався: росіяни розстріляли його авто перехресним вогнем з автоматичної зброї зі своїх позицій на узбіччі. Щоб приховати злочин, окупанти закопали тіло у найближчому лісовому масиві", – пояснили силовики.

До того ж у червні 2023 року засудили дев'ять російських загарбників, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, – Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, – Reuters
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW