USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.15
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі: Дев’ять окупантів отримали вироки

Одного з окупантів засуджено до 12 років позбавлення волі, чотирьох – до 11 років 6 місяців, інших – до 11 років ув’язнення
Російські окупанти_4
Російські окупанти
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Засуджено дев'ять російських загарбників, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі. Про це інформує Офіс генпрокурора.

"За підтримання публічного обвинувачення Бучанською окружною прокуратурою суд визнав винними у порушенні законів та звичаїв війни дев'ять військовослужбовців 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил РФ у складі 35-ї загальновійськової армії (ч. 1 ст. 438 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Одного з окупантів засуджено до 12 років позбавлення волі, чотирьох – до 11 років 6 місяців, інших – до 11 років ув’язнення.

Прокурори довели, що засуджені під час окупації міста Буча впродовж березня 2022 року тримали у заручниках цивільного чоловіка, який не брав участі у бойових діях і не мав зброї. Вони не забезпечували його їжею та водою.

Окупанти позбавили потерпілого можливості вільно пересуватися, зав’язували очі липкою стрічкою, зв’язували руки пластиковими хомутами та погрожували вбивством.

Вони завдавали чоловіку тілесні ушкодження з метою отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно. Били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині.

Наразі рашисти перебувають в розшуку.

Читайте також:
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ В Україні посмертно засудили бійця ЗСУ "Барса", який віддав життя на фронті: Деталі історії
Розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі: Військовому РФ повідомили про підозру Розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі: Військовому РФ повідомили про підозру
Без електронних торгів: Одеська компанія будуватиме під Києвом військове кладовище за 1,4 мільйона гривень Без електронних торгів: Одеська компанія будуватиме під Києвом військове кладовище за 1,4 мільйона гривень