USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Війна в Україні призвела до зростання злочинності у сфері торгівлі людьми

Крім сексуальної експлуатації спостерігається також зростання кількості примусового жебракування та фіктивних шлюбів
торгівля людьми насильство

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Війна в Україні різко посилила проблему сексуального рабства щодо українок. Кількість випадків торгівлі людьми різко зросла. Про це повідомила генеральний секретар ОБСЄ Гельґа Шмід в інтерв’ю німецькому виданню Welt.

"З початку війни пошуки в інтернеті сексуальних послуг і порнографічних зображень українських жінок і дітей зросли на 600 відсотків. Торгівля вагітними жінками також значно зросла з початку війни", – зазначила Шмід.

При цьому наголосила, що жертв сексуальних злочинів заманюють в інтернеті брехливими обіцянками. Також вони зазнають насильства в країнах, що їх приймають. Крім того, їх можуть перехоплювати прямо на кордоні агенти з торгівлі людьми під прикриттям. Часто у цьому бере участь організована злочинність. Людям, які потребують допомоги, обіцяють її, а потім змушують заробляти гроші.

"Зараз ми оцінюємо від 25 до 27 мільйонів жертв на рік, і, на жаль, лише 10 тисяч із цих випадків щороку потрапляють до правоохоронних органів. Взагалі вдається ідентифікувати менше одного відсотка жертв. Таким чином, у торгівлі людьми злочинці здебільшого залишаються безкарними", – додала Шмід.

Крім сексуальної експлуатації спостерігається також зростання кількості примусового жебракування та фіктивних шлюбів. За останні 15 років річний прибуток від торгівлі людьми зріс у п’ять разів і становить приблизно 150 мільярдів доларів на рік. Також генсек заявила, що ОБСЄ є одним із лідерів у боротьбі з торгівлею людьми, яка є нічим іншим, як сучасним рабством.

ОБСЄ спільно з Thomson Reuters запустила кампанію "Будь у безпеці", у рамках якої людей попереджають про практику торгівлі людьми перед тим, як вони залишають свою країну, і пропонують звертатися на гарячу лінію. Структура також тісно співпрацює з урядами сусідніх країн у цьому питанні та намагається привернути їх увагу до цього питання.

До слова, станом на 10 грудня в Україні правоохоронці зафіксували 47 тисяч воєнних злочинів, вчинених окупантами з початку повномасштабного вторгнення. Серед них – вбивства, зґвалтування та катування.

Читайте також:
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови