USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Війна між США та Китаєм може розпочатися вже за два роки, – WP

Генерал Сполучених Штатів закликав військових готуватися до протистояння
Китай США
Джерело: відкриті джерела

Голова Командування повітряної мобільності ВПС США генерал Майк Мініхан вважає, що війна між Китаєм і Сполученими Штатами може початися вже через два роки. Відповідну службову записку він передав підлеглим, повідомляє The Washington Post

Генерал вважає, що до потенційного конфлікту залишилося менше часу, ніж вважають інші високопоставлені американські чиновники в оборонному відомстві. Мініхан попередив особовий склад про необхідність прискорити підготовку до потенційного конфлікту, посилаючись на амбіції лідера КНР Сі Цзіньпіна і можливість того, що американці не звернуть на це уваги, поки не стане надто пізно.

"Сподіваюся, що я помиляюсь. Але інтуїція підказує мені, що ми будемо боротися у 2025 році... Сі забезпечив собі третій термін і скликав військову раду в жовтні 2022 року. Президентські вибори на Тайвані відбудуться у 2024 році і дадуть Сі привід. Президентські вибори в США відбудуться у 2024 році і дадуть Сі розгублену Америку. Команда, причина і можливість Сі – все це націлене на 2025 рік", – написав Мініхан.  

Зазначається, що записка датована 1 лютого, до якого ще кілька днів, і була розповсюджена серед командирів, підлеглих Мініхану. Речниця ВПС США Хоуп Кронін підтвердила автентичність записки, зазначивши, що наказ Мініхана "ґрунтується на минулорічних фундаментальних зусиллях Командування повітряної мобільності з підготовки Повітряних сил до майбутнього конфлікту, якщо стримування виявиться невдалим".

Представник Пентагону Патрік Райдер заявив: національна оборонна стратегія США чітко вказує на те, що Китай є головним викликом для Міністерства оборони і що американські офіційні особи працюють з союзниками і партнерами над збереженням мирного, вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону.

Високопосадовці Сполучених Штатів Америки вже давно попереджають, що Китай може здійснити напад на Тайвань. Міністерство оборони США за часів президента Джо Байдена і його попередника Дональда Трампа оголосило КНР головною довгостроковою загрозою, посилаючись на швидку військову експансію Пекіна і його більш рішучу поведінку в останні роки. Але американські офіційні особи дають неоднозначні сигнали щодо того, чи може Китай спробувати захопити Тайвань і коли це станеться. У 2021 році адмірал Філ Девідсон, який тоді очолював Індо-Тихоокеанське командування Сполучених Штатів, передбачив, що Пекін може здійснити таку спробу до 2027 року.

На тлі занепокоєння щодо Китаю Пентагон прагне розширити військове партнерство з союзниками в Тихоокеанському регіоні. Цього місяця уряди США і Японії оголосили, що підрозділ морської піхоти на острові Окінава буде переформований на сили, здатні перекидатися на острови в регіоні і спрямовувати ракети дальньої дії на супротивників.

Нещодавно стало відомо, що Пекін має намір дотримуватися стратегії, спрямованої на ослаблення почуття ізоляції та запобігання дедалі більшому зближенню Європи зі США.

Читайте також:
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії
Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?