USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Львівський апеляційний суд не дозволив Атрошенку повернутися до виконання обов'язків мера Чернігова

В той же час судом скасований штраф у розмірі 3400 гривень
Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко
Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко
Джерело: відкриті джерела

У Львівському апеляційному суді сьогодні відбулося засідання щодо оскарження Яворівського районного суду у справі міського голови Чернігова Владислава Атрошенка. Рішення у справі задоволено частково: скасований лише додатковий штраф у розмірі 3400 гривень, але основні покарання – відсторонення на рік від посади і основний штраф – залишилися в силі. 

На судовому засіданні були заслухані свідчення водія Олександра Коробка. За його словами, саме він наполіг на перетинанні кордону та обміні автомобіля Tesla, який належить дружині Атрошенка, на службове авто Toyota Camry, яке офіційно закріплене за водієм. 

Покази надав і Владислав Атрошенко. Міський голова зазначив, що після заборони перетинати кордон він "дослухався до наполягань водія".

Підтримати Атрошенка на судові засідання приїжджали мери багатьох міст країни – зокрема, міський голова Києва Віталій Кличко, мери Львова Андрій Садовий та Дрогобича – Тарас Кучма. Столичний голова після апеляційного розгляду справи сказав про намір Атрошенка подавати позов з приводу цієї справи до Європейського суду з прав людини. Сам же фігурант справи заявив про вибіркове правосуддя.

ЩО ВІДБУВАЛОСЬ РАНІШЕ

Згідно з даними НАЗК, в серпні Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Зазначено, що діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій має забезпечувати транспортне обслуговування мера лише в межах виконання ним посадових обов’язків.

Справу розглядав Яворівський районний суд. 7 грудня судом Атрошенка було визнано винним в адміністративному правопорушенні щодо порушення окремих вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Мера на рік позбавили права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, та наклали штраф у розмірі 6800 гривень.

Тоді у відповідь на це Атрошенко у відеозверненні заявив, що це політичне рішення і він з ним не згоден.

Читайте також:
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів
У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му
Керівники Керівники "Київмедспецтрансу" за бюджетні 290 тис. гривень замовили експертизу у провадженні, де вони є підозрюваними
12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки 12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки