USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Відключень світла буде більше. "Енергоатом" виводить у ремонт один з енергоблоків

У червні відключення світла скоротилися, оскільки фахівці завершили ремонти трьох енергоблоків, але вже в липні дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися
Відключення світла
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

"Енергоатом" найближчими днями виведе в ремонт один з енергоблоків. У зв'язку з цим дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Таким чином, у липні відключень світла може стати більше.

В "Енергоатомі" зазначають, що такий графік ремонтів дасть змогу восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії.

Там розповіли, що в останні місяці завершили ремонти трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт. Ремонти завершили раніше на 22 дні, ніж планувалося.

"У результаті АЕС виробили додаткові 171,84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні", – заявив в.о. глави "Енергоатому" Петро Котін.

Новини за темою: Кабмін дав доручення обмежити вуличне освітлення

Раніше повідомлялося, що з 24 червня з доступної електроенергії в Україні відніматимуть обсяг електроенергії, необхідної критичній інфраструктурі. Це має допомогти рівномірному розрахунку лімітів на світло для регіонів.

Водночас енергетики очікують, що ситуація з електроенергією погіршитися з приходом спеки, коли люди почнуть активно користуватися кондиціонерами.

Тим часом BBC з посиланням на ДТЕК пише, що якщо Росія продовжить атакувати електростанції, то, згідно з найгіршим сценарієм, наступної зими українці можуть проводити до 20 годин на добу без світла та опалення.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Після закінчення війни Україна повинна буде підвищити тарифи на газ і світло, – меморандум МВФ Після закінчення війни Україна повинна буде підвищити тарифи на газ і світло, – меморандум МВФ
Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno
УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій