USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

За найгіршим сценарієм, взимку на українців чекають 20-годинні вимкнення світла та опалення, – ДТЕК

Є ймовірність, що Україні ніколи не вдасться відновити деякі гідроелектростанції
світло електроенергія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Якщо російська армія продовжить завдавати ударів по електростанціях України, то, виходячи з найгіршого сценарію, взимку українці можуть зіткнутися з вимкненнями світла та опалення тривалістю до 20 годин. Про це пише BBC з посиланням на дані ДТЕК.

Річ у тім, що українські теплові та гідроелектростанції важко і дорого ремонтувати. І це є частковою проблемою для української енергосистеми. Як вказали в "Укренерго", на ремонт деяких із них знадобляться роки, а інші, можливо, ніколи не вдасться відновити.

Крім того, одним із наслідків тривалих перебоїв зі світлом в Україні є те, що після відновлення подачі електроенергії люди одночасно вмикають усі свої електроприлади, що призводить до пожеж.

"Очікується, що ситуація погіршиться з підвищенням літньої температури, коли люди вмикатимуть кондиціонери. Якщо Росія продовжить атакувати електростанції, то, згідно з найгіршим сценарієм, наступної зими українці можуть проводити до 20 годин на добу без світла та опалення, згідно з даними найбільшої приватної енергетичної компанії України ДТЕК", – ідеться в матеріалі.

Новини за темою: Кабмін дав доручення обмежити вуличне освітлення

Відключення світла в Україні

Україна останнім часом відчуває великі проблеми з електропостачанням споживачів. Однак Київ – один із тих регіонів, де відключення вводяться найчастіше.

Через велике зосередження критичної інфраструктури, яка забирає на себе частину споживання електрики, деякі райони Києва не мають електроенергії по 20 годин.

Річ у тім, що "Укренерго" доводить до місцевих обленерго ліміт споживання, частина якого одразу виділяється на роботу критичної інфраструктури, решту розподіляє між споживачами.

Однак уже незабаром енергетики планують розв'язати цю проблему. З 24 червня з доступної електроенергії в Україні відніматимуть обсяг електроенергії, необхідної критичній інфраструктурі. Це має допомогти рівномірному розрахунку лімітів на світло для регіонів.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"