USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Україні змінять розрахунок лімітів на світло. Це має вирівняти графіки відключення в регіонах

Ліміти світла встановлюватимуть по-новому вже з 24 червня
світло
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

З 24 червня з доступної електроенергії в Україні відніматимуть обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі. Це має посприяти рівномірному розрахунку лімітів на світло для регіонів, повідомив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко в ефірі Київ24.

Як розповів радник прем'єра, днями було виведено з ремонту атомний блок, що дало змогу додати енергосистемі 1000 МВт і уникнути обмежень світла цими вихідними.

Однак ситуація все одно залишається важкою. За словами Бойка, вчора, 9 червня, все ж таки довелося протягом години залучати аварійну допомогу у сусідів.

Новини за темою: Кабмін дав доручення обмежити вуличне освітлення

Він також зазначив, що з 24 червня в Україні по-новому встановлюватимуться ліміти світла в області.

"Ми з доступної електроенергії в Україні будемо віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі і вже з таким винесеним за дужки об'ємом буде доводитися ліміт для кожної області. Умовно кажучи, тепер буде не 80% на кожну область, а з урахуванням критики, яка зменшить доступність, буде, наприклад, 70%. Але ці 70% будуть доведені до кожного регіону", – розповів Бойко.

Він пояснив, що тривалість відключень по Україні має вирівнятися.

Масштабні відключення в Києві

Варто зазначити, що останнім часом українська столиця відчуває великі проблеми з електропостачанням споживачів.

Через велике зосередження критичної інфраструктури, яка забирає на себе частину споживання електрики, деякі райони Києва не мають електроенергії по 20 годин.

Річ у тім, що "Укренерго" доводить до місцевих обленерго ліміт споживання, частина якого одразу виділяється на роботу критичної інфраструктури, решту розподіляє між споживачами.

Із суботи, 8 червня, в Україні в тестовому режимі запрацював новий порядок застосування графіків погодинних відключень. За розрахунками Міненерго, таким чином кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більше годин.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Після закінчення війни Україна повинна буде підвищити тарифи на газ і світло, – меморандум МВФ Після закінчення війни Україна повинна буде підвищити тарифи на газ і світло, – меморандум МВФ
Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno
УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій УЗ матиме свою енергокомпанію, яка побудує по Україні десятки газових електростанцій