USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Верховна Рада призначила головою СБУ Василя Малюка, міністром внутрішніх справ – Ігоря Клименка

Раніше він тимчасово виконував обов’язки керівника спецслужби. Клименко був головою Нацполіції, а після загибелі Дениса Монастирського виковував функції міністра внутрішніх справ
Василь Малюк
Джерело: Уніан

Верховна Рада України затвердила подання президента Володимира Зеленського про призначення Василя Малюка головую Служби безпеки України. Також Рада призначила нового міністра внутрішніх справ України – Ігоря Клименка.

Малюк раніше тимчасово виконував обов’язки керівника спецслужби. Представляти його приїхав особисто Зеленський. Сам Малюк пообіцяв і надалі переформовувати роботу СБУ.

"Ми показали усьому світу, що таке український характер. А тепер маємо об'єднати зусилля та повернути наші території! І як голова СБУ я зроблю все для перемоги", – наголосив Василь Малюк.

Клименка представляв прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За постанову проголосував 321 депутат ВР. 

Хто такий Василь Малюк?

Василь Васильович Малюк – генерал-майор, кандидат юридичних наук, учасник бойових дій, член Ради національної безпеки і оборони України. 

Вищу юридичну освіту він здобув у Національній академії Служби безпеки України за спеціальністю правознавство. 

З 2001 року розпочав військову службу в органах державної безпеки. За час служби у регіональних управліннях СБУ обіймав посади від оперуповноваженого до заступника начальника управління – начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

З січня 2020 року по 13 березня 2020 року обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

З 13 березня 2020 року по 26 липня 2021 року був першим заступником голови СБУ – начальником ГУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

16 лютого 2022 року розпорядженням прем'єр-міністра України призначений заступником міністра внутрішніх справ.

3 березня 2022 року указом Президента України призначений першим заступником голови Служби безпеки України.

З 18 липня 2022 року був тимчасовим виконувачем обов'язків голови СБУ після звільнення з посади Івана Баканова.

Джерело: Уніан

Хто такий Ігор Клименко? 

Ігор Володимирович Клименко – голова Національної поліції України, генерал поліції 1-го рангу, доктор психологічних наук, заступник міністра внутрішніх справ України, в.о. міністра МВС України.

Освіту отримував у Харківському військовому університеті, Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ за спеціальністю "Правознавство", здобув науковий ступінь доктора психологічних наук.

З 1994-го до 1997 року проходив службу на посаді начальника розрахунку ракетної бригади.

З грудня 2001-го по березень 2002 року – спеціальний співробітник Спеціального миротворчого центру при МВС України.

З березня 2002-го по червень 2002 року – проходив службу у складі оперативного взводу спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косово, Югославія.

З 1998-го до 2004 року проходив службу в органах внутрішніх справ на посадах психолога, начальника відділення центру практичної психології УМВС в Харківській області, начальника центру практичної психології департаменту кадрового забезпечення МВС України.

З 2011-го перебував на посадах заступника, начальника управління інспекції з особового складу ДКЗ МВС України.

З грудня 2011-го по березень 2014 року – начальник управління професійної підготовки та освіти ДКЗ МВС України.

З 2014-го – заступник начальника Департаменту кадрового забезпечення.

З 2015-го до 2017 року очолював Департамент кадрового забезпечення Національної поліції України.

З жовтня 2017 року перебував на посаді заступника голови Національної поліції України – начальника Департаменту кадрового забезпечення, а з березня 2018-го – став заступником голови Національної поліції України.

З 25 вересня 2019 року – голова Національної поліції України.

З 18 січня 2023 року — заступник міністра внутрішніх справ і поклав на нього виконання обов'язків міністра внутрішніх справ після загибелі керівництва міністерства в авіакатастрофі в Броварах.

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді