USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Вбивство поліцейського на Вінниччині: Підозрювані у злочині, ймовірно, є військовослужбовцями Сухопутних військ ЗСУ. Оновлено

Вбитим виявився 20-річний правоохоронець Максим Зарецький
вбивство на Вінниччині_2
Вбивство правоохоронця у Вінницькій області
Джерело: Нацполіція

Сухопутні війська підтвердили, що на відео, яке, ймовірно, зняте на боді-камери поліцейського після розстрілу у ніч на 20 квітня у Вінницькій області та яке поширюють у мережі, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин. Про це заявили в командуванні.

"Це непоправна втрата, винні у цьому злочині повинні понести найсуворіше покарання. На відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України. Командування Сухопутних військ надасть максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, в мережі ширилася інформація про належність до 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу двох чоловіків, що вбили правоохоронця на Вінниччині. Однак у бригаді спростували це, нагадавши не поширювати неправдиву інформацію.

Станом на 20:00 стало відомо, що на Вінниччині знайшли авто нападників.

"На території Вінницької області виявили транспортний засіб, за допомогою якого переміщувалися підозрювані особи. Також на тому місці були боєприпаси, які відносять до військового майна", - сказав керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури в сфері оборони південного регіону Олексій Рихлюк.

Самих нападників продовжують розшукувати на території Вінницької та суміжних областей.

Що відомо про трагедію?

Вранці 20 квітня стало відомо, що в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції, а ще один зазнав поранення.

Правоохоронці приблизно о 2:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських, внаслідок чого загинув поліціянт, а його напарник - поранений.

Вбитим виявився 20-річний Максим Зарецький, який після навчання в Національній академії внутрішніх справ вже півтора року служив у патрульній поліції. Хлопець був єдиним сином у родині.

Максим Зарецький

Джерело: Нацполіція

Очільник МВС України Ігор Клименко також відреагував на вбивство поліцейського:

"В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати - мають відповісти за всією суворістю Закону", - зауважив Клименко.

До речі, ми повідомляли про стрілянину, яка сталася влітку минулого року в Дніпрі. Тоді патрульні у середмісті Дніпра зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Після зупинки один з пасажирів почав поводитися агресивно і напав на патрульних. У результаті сталася стрілянина, під час якої чоловік помер на місці. У справі наразі тривають суди.

Читайте також:
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме