USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Стрілянина у Дніпрі: Суд обрав запобіжний захід патрульному, який застрелив чоловіка

Коп відправлений під домашній арешт до 30 жовтня
Поліція

Нацполіція

Джерело: відкриті джерела

Суд у Дніпрі відправив під цілодобовий домашній арешт до 30 жовтня патрульного Єгора Звонкова, який застрелив водія 29 серпня. Про це поінформували у патрульній поліції Дніпропетровської області.

"Ця справа є принциповою для нас усіх. На засіданні були патрульні, керівництво управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, громадськість та ЗМІ. Поліцейські всієї України підтримують колег", – йдеться у повідомленні.

До речі, на засіданні та поблизу будівлі суду були присутні десятки поліцейських, які прийшли підтримати колегу.

Як відбувалось засідання суду

Патрульний Звонков на засіданні суду був присутній онлайн. Він пояснив свою фізичну відсутність станом здоров'я і наголосив, що не визнає своєї провини. 

Сторона звинувачення просила суд призначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Однак суд встав на сторону захисту патрульного і відправив його під цілодобовий домашній арешт без носіння обмежувального браслету.

Подробиці трагічного інциденту

29 серпня патрульні у середмісті Дніпра зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Після зупинки один з пасажирів Джумберо Силогава почав поводитися агресивно і напав на патрульних. В результаті сталася стрілянина, під час якої чоловік помер на місці. 

Через деякий час патрульна поліція оприлюднила відео з бодікамер патрульних. На ньому було видно, що авто було зупинене за порушення правил ПДР. Причому під час кермування водієм був саме чоловік, який пізніше накинувся на копів.

Коли авто зупинили патрульні, на водійському місці опинилась його дівчина.

Поліцейські ввічливо пояснили причину зупинки і попросили показати документи. Однак чоловік вийшов з машини і почав лаятися у бік патрульних, а потім агресивно кинувся на них. В результаті жінка-патрульна отримала серйозні травми обличчя, а патрульний Звонков, якого чоловік жбурнув на землю, вихопив пістолет і тричі вистрілив у пасажира авто.

Вже після смерті експертиза з'ясувала, що померлий був у стані алкогольного сп'яніння.

Дівчині померлого Тетяні Патинко, яка поводилась не менш агресивно, правоохоронці готують підозру за фактом посягання на життя співробітника правоохоронного органу (ст. 348 ККУ). Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає покарання від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні запровадили нові правила перевірки водіїв, яких підозрюють у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Суттєвою зміною в нових правилах є те, що для документування п’яного водія більше не потрібні два свідки.

 

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали