USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Варто припинити дискусії про "червоні лінії" і зняти обмеження для України на застосування зброї в глиб Росії, – прем’єр Данії

Також Фредеріксен навела приклад РФ, яка нині зближується з Північною Кореєю та Іраном
Метте Фредеріксен
Метте Фредеріксен
Джерело: Bloomberg

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен запропонувала припинити дискусію про "червоні лінії" та закликала зняти обмеження для України щодо застосування західної зброї. Про це політикиня сказала в інтерв’ю Bloomberg.

"Найважливіша "червона лінія" вже перейдена. І це сталося тоді, коли росіяни увійшли на територію України", – наголосила вона.

Водночас посадовиця відкинула будь-які припущення стосовно того, що дозвіл Україні використовувати західні ракети для ударів по території Росії означатиме ескалацію. І що нібито це втягне у війну союзників Києва.

Тому, переконана прем'єрка, "обмеження на застосування зброї слід зняти".

Фредеріксен навела приклад РФ, яка зближується з Північною Кореєю та Іраном.

"Не думаю, що Росія зможе влаштувати повномасштабну війну в Європі без допомоги Китаю, на жаль. Тож це не європейський конфлікт, це глобальний конфлікт. А його наслідки надзвичайно високі", – сказала політикиня.

Новини за темою: Нідерланди дозволяють Україні бити своєю зброєю по території РФ

До речі, днями депутати Європейського парламенту проголосували за резолюцію, у якій закликають продовжити військову підтримку України та зняти обмеження на використання західної зброї для ударів по території РФ. Резолюцію схвалили голосами 425 депутатів.

На пленарному засіданні європарламентарі наголосили, що без зняття обмежень на застосування зброї Україна не може повною мірою реалізувати своє право на самооборону.

Посадовці також нагадали, що Україна залишається вразливою до нападів на своє населення та інфраструктуру.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
Байден очолить засідання Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав