USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Вартість послуг мобільних операторів підвищиться: Які компанії і на скільки збільшать тарифи

В середньому зростання цін буде на рівні 20–75 гривень
Мобільний телефон
Джерело: відкриті джерела

В Україні мобільні оператори найближчим часом підвищать тарифи. В середньому зростання цін буде на рівні 20–75 гривень. В компаніях зазначають – це вимушений крок, який продиктований ринком.

Які компанії і на скільки збільшать тарифи?

"Київстар"

У компанії заявили, що підвищення тарифів будуть. Але там приділяють велику увагу тому, щоб зміни не були суттєвими.

"Це вимушені зміни, які продиктовані ринком. І, звісно, зміна вартості послуг у нас завжди супроводжується збільшенням обсягу послуг. Якщо клієнтам не треба більший обсяг послуг, то ми даємо можливість всім абонентам змінити свій тариф на дешевший. І це – безкоштовно. У середньому, якщо дивитися на зміни за один період, то зростання вартості відбувається на рівні плюс-мінус відсоток інфляції", – пояснили у "Київстарі".

Так, якщо у 2021 році початкова вартість тарифу передплати була 135 гривень, то зараз вона становить 150 гривень, а незабаром може стати 175 гривень.

Lifecell

З 22 лютого 2023 року мобільний оператор lifecell також перегляне вартість пакетів послуг. Зміни торкнуться більшості тарифних планів, а вартість зросте на 20–75 гривень в залежності тарифу.

"Ми змушені переглянути вартість пакетів послуг через низку факторів, пов’язаних зі збройною агресією РФ на території України, а також через об’єктивні економічні чинники. Постійний ремонт та закупівля для нього обладнання після обстрілів, створення резерву сучасних Li-Ion батарей та генераторів на вузлові технологічні майданчики по актуальному курсу валют, підвищення вартості логістики та палива негативно впливають на здатність оператора надавати послуги зв’язку", – пояснили у пресслужбі.

Vodafone

А от у компанії Vodafone заявили, що підвищувати вартість тарифів найближчим часом не планують.

Чому ростуть тарифи: Пояснення мобільних операторів

"Наша мета як оператора – за будь-яких обставин забезпечувати безперервність роботи мобільної мережі. Тому перегляд цін – вимушена для нас міра, але вона дозволить й надалі працювати й надавати послуги мільйонам абонентів", – прокоментували у lifecell.

У "Київстарі" розповіли, що зараз інженери також покращують роботу мережі в умовах відключення світла. Для цього закупили та встановили 16 000 акумуляторних батарей та залучають додатково до них ще й понад 1300 генераторів. Всі ці чинники впливають на вартість послуг.

"При цьому у 2023 році ми продовжуємо відновлювати зруйновану мережу на Херсонщині та Харківщині, де до 80% обладнання було повністю знищено. Можливо ще гірша ситуація нас чекає на решті тимчасово окупованих територіях. Тому ми готуємося збільшувати інвестиції, щоб відновити український зв'язок на всій території України", – додали у компанії.

Читайте також:
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
В Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів В Міненерго вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів
Остаточного рішення наразі немає: У Міненерго прокоментували можливе підвищення тарифів на світло Остаточного рішення наразі немає: У Міненерго прокоментували можливе підвищення тарифів на світло
У липні – серпні проситимемо українців максимально економити електроенергію, не виключені й підвищення тарифів, – міністр енергетики У липні – серпні проситимемо українців максимально економити електроенергію, не виключені й підвищення тарифів, – міністр енергетики