USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Варшава готова зайнятися навчаннями українського підрозділу з громадян, які втекли до Польщі, – МЗС

Поляки можуть підготувати український підрозділ з українців, які перебувають у Польщі і підлягають призову в українську армію
Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Джерело: Вікіпедія

У Польщі готові навчити військовий підрозділ з українців мобілізаційного віку, які виїхали туди через війну. Про це повідомив керівник МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Wnp.pl.

"Польща розглянула запит України щодо навчання, але ми дійшли висновку, що буде безпечніше й ефективніше підготувати український підрозділ з українців у Польщі, які підлягають призову в українську армію, і що це буде ефективнішим способом допомогти Україні", – заявив Сікорський.

Новини за темою: Франція може оголосити про відправлення своїх інструкторів в Україну вже наступного тижня, – ЗМІ

Також у Польщі висловилися з приводу угоди про безпеку з Україною. Міністр зазначив, що переговори з Києвом щодо двосторонньої угоди про безпеку "справні", і висловив сподівання, що її підписання відбудеться ще до саміту НАТО в липні у Вашингтоні.

Раніше міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку. Проте яким чином це буде, поки невідомо.

Своєю чергою міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що питання повернення чоловіків призовного віку до України є "етично неоднозначним", тож влада очікує подальших кроків з боку України. 

Цю тему обговорюють не тільки в Польщі. Можливість допомоги Україні із поверненням чоловіків призовного віку допустив і міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас. Проте Вільнюс поки що не розглядає конкретних заходів для цього і стежить за тим, які рішення ухвалить Польща.

Також варто зазначити, шо наприкінці квітня віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина повідомила, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. А надання своїх даних територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) не означає автоматичну мобілізацію на фронт.

 
Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі