USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Франція може оголосити про відправлення своїх інструкторів в Україну вже наступного тижня, – ЗМІ

Париж сподівається створити й очолити коаліцію країн, що пропонують таку допомогу Києву
Зеленський Макрон
Джерело: Офіс Президента

Франція вже наступного тижня може оголосити про відправку в Україну своїх військових інструкторів. Таке рішення можуть ухвалити під час візиту президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатичні джерела.

За словами співрозмовників, Париж сподівається створити й очолити коаліцію країн, що пропонують таку допомогу Києву у військових діях, попри те що деякі європейські партнери побоюються, що це може зробити ймовірнішим прямий конфлікт із Росією.

Як зазначили два дипломати, Франція спочатку направить обмежену кількість співробітників для оцінки умов місії, а потім направить кілька сотень інструкторів.

Вони кажуть, що навчання буде зосереджено на розмінуванні, підтримці техніки в робочому стані та технічній експертизі бойових літаків, яку надасть Захід. Париж також фінансуватиме, озброюватиме та навчатиме українську моторизовану бригаду.

"Домовленості перебувають на дуже високому рівні, і ми можемо очікувати чогось наступного тижня", – заявило одне з джерел.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон став одним із перших західних лідерів, який допустив можливість відправки західних військ в Україну.

Через кілька місяців Макрон заявив, що не змінив свою думку і готовий відправити французьких військових в Україну, якщо російська армія прорве лінію фронту, а українська сторона подасть відповідний запит.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
У Франції перед відкриттям Олімпіади відбулися диверсії на залізниці: Потяги скасовують У Франції перед відкриттям Олімпіади відбулися диверсії на залізниці: Потяги скасовують
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону