USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Франція може оголосити про відправлення своїх інструкторів в Україну вже наступного тижня, – ЗМІ

Париж сподівається створити й очолити коаліцію країн, що пропонують таку допомогу Києву
Зеленський Макрон
Джерело: Офіс Президента

Франція вже наступного тижня може оголосити про відправку в Україну своїх військових інструкторів. Таке рішення можуть ухвалити під час візиту президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатичні джерела.

За словами співрозмовників, Париж сподівається створити й очолити коаліцію країн, що пропонують таку допомогу Києву у військових діях, попри те що деякі європейські партнери побоюються, що це може зробити ймовірнішим прямий конфлікт із Росією.

Як зазначили два дипломати, Франція спочатку направить обмежену кількість співробітників для оцінки умов місії, а потім направить кілька сотень інструкторів.

Вони кажуть, що навчання буде зосереджено на розмінуванні, підтримці техніки в робочому стані та технічній експертизі бойових літаків, яку надасть Захід. Париж також фінансуватиме, озброюватиме та навчатиме українську моторизовану бригаду.

"Домовленості перебувають на дуже високому рівні, і ми можемо очікувати чогось наступного тижня", – заявило одне з джерел.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон став одним із перших західних лідерів, який допустив можливість відправки західних військ в Україну.

Через кілька місяців Макрон заявив, що не змінив свою думку і готовий відправити французьких військових в Україну, якщо російська армія прорве лінію фронту, а українська сторона подасть відповідний запит.

Читайте також:
У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна