USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

ВАКС арештував майно аеропорту "Одеса"

Арештовано 75% прав на ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса"
аеропорт
Обрано запобіжний захід одному з організаторів схеми щодо заволодіння Міжнародним аеропортом "Одеса"
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно міжнародного аеропорту "Одеса". Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Так, за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро, погодженим прокурором САП, слідчий суддя наклав арешт із позбавленням права на відчуження та розпорядження майном у кримінальному провадженні щодо незаконного заволодіння майновим комплексом стратегічного об’єкта та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності.

Зокрема арештовано:

  • будівлю старого терміналу та майно аеропорту у кількості 2488 одиниць;
  • корпоративні права ТОВ "Одеса Аеропорт Девелопмент", а саме на 75% прав на ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса"; 
  • приміщення нового терміналу загальною площею 26 700 кв. м.

Що відомо про справу?

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі нагадали, що 29 серпня 2023 року було повідомлено про справу у заволодінні майновим комплексом стратегічного об’єкта – КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності п'яти особам, серед яких колишній одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два відомих в регіоні бізнесмена.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Колишньому меру Одеси додатково інкриміновано ч. 2 ст. 366 КК України.

Читайте також:
В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"
На 16 років у Росії ув'язнили журналіста WSJ Гершковича На 16 років у Росії ув'язнили журналіста WSJ Гершковича