USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні зростає захворюваність на COVID-19

Вакцинація проти COVID-19 ефективна проти тяжкого перебігу хвороби, але не захищає на 100% від інфікування
коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Останні кілька тижнів Міністерство охорони здоров'я реєструє поступове зростання захворюваності на коронавірусну хворобу. В середньому у тиждень фіксується по 2–2,5 тис. випадків COVID-19. Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає "Укрінформ".

"Незважаючи на те, що кількість випадків у нас суттєво зменшилася, останні кілька тижнів ми бачимо поступове зростання. Це початок епідемічного сезону. Це 2–2,5 тис. випадків в середньому за тиждень ми реєструємо. І ми бачимо, що у людей літнього віку з важкими захворюваннями ризик померти вищий", – сказав Кузін.

Головний санлікар нагадав, що вакцинація проти COVID-19 ефективна проти тяжкого перебігу хвороби, але не захищає на 100% від інфікування. Проте вакцинована людина переносить хворобу набагато легше і без ризиків померти.

Раніше повідомлялося, що світом поширюється новий штам коронавірусу Pirola – вже близько сотні тисяч людей захворіли на новий COVID-штам. 

Читайте також:
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації
Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?