USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні з’явився онлайн-гід з прав людини

У посібнику можна знайти контакти, куди звертатися і телефонувати, якщо ваші права порушили
люди
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні з’явився онлайн-гід з прав людини, який має назву Human Rights Guide. Посібник розробив Центр громадянських свобод разом із Baltic Human Rights Society, йдеться на сайті центру.

Онлайн-гід доступно пояснює українцям їхні права за допомогою практичних щоденних ситуацій і прикладів.

"Платформа буде корисною для тих відвідувачів, професійна діяльність яких охоплює права людини. Зокрема, для юристів, суддів, правозахисників. Також можна використовувати для формальної та неформальної освіти, професорами, вчителями й студентами", – додали в пресслужбі Мінреінтеграції.

У посібнику можна знайти контакти, куди звертатися і телефонувати, якщо ваші права порушили. Переглянути його українською й англійською мовами можна за цим посиланням.

Порушення прав людини

До речі, у листопаді Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) задокументувало 10 випадків фізичного насильства та шість випадків погроз через суперечки між парафіянами різних православних юрисдикцій в Україні. Реакцію правоохоронців на це назвали "неадекватною". Про це йдеться на сайті Організації Об'єднаних Націй.

Помічниця генерального секретаря з прав людини УВКПЛ Ілзе Брандс Керіс під час засідання Ради Безпеки ООН 17 листопада відзначила зростання напруженості між вірянами Української православної церкви Московського патріархату та Православної церкви України. За її словами, у низці випадків ця напруженість виявилася в насильницьких інцидентах.

Керіс заявила, що "реакція українських правоохоронних органів у цих випадках була неадекватною".

"Правоохоронці не змогли розслідувати інциденти достатньою мірою та вжити заходів для захисту членів УПЦ", – пояснила помічниця.

Новини за темою: Рада ухвалила закон про нацменшини: Що він передбачає?
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот