USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україні з’явилась інтерактивна мапа книжкової системи

На сьогодні на мапі позначено 447 книгарень
книги
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Українському інституті книги презентували інтерактивну мапу книжкової системи України, що має на меті сприяти популяризації читання та наблизити книжку до українського читача. Про це повідомили на сайті інституту.

У першому шарі зібрана інформація про книгарні України, найближчим часом планують додати шари з літературними музеями та книжковими фестивалями.

Створила інтерактивну мапу за допомогою інструментів Google Maps студентка Навчально-наукового інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Катерина Плевако. Робота над концепцією та реалізацією проєкту здійснювалася під керівництвом провідної фахівчині відділу промоції читання Українського інституту книги Віри Карасьової.

На сьогодні на мапі позначено 447 книгарень. 

Нагадаємо

Раніше т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в ефірі UWN заявив, що в бібліотеках України багато як радянських, так і російських книжок, виданих уже після 1991 року. Є книжки, які мають пропагандистський характер, виховний характер, які мають відвертий характер вихваляння і переваги однієї нації над іншою, їх не повинно бути. 

За його словами, йдеться про книжки, які прославляють здобутки Російської імперії, їхні перемоги над Україною, або здобутки Радянського Союзу, вихваляють режим, який тоді існував, зокрема тоталітарний, який був сформований на території СРСР. 

Теги: книги
Читайте також:
Неочікувані факти про усім відомі українські казки. Розмова з філологинею Олесею Наумовською Неочікувані факти про усім відомі українські казки. Розмова з філологинею Олесею Наумовською
"Захалявна" книжечка для військових та видання, яке рекомендують для вивчення в школі. У Полтаві презентували історичний проєкт
"Продаж" електронних книг: БЕБ нарахувало 1,3 млрд гривень несплачених податків
Міжнародна федерація бібліотекарів припинила співпрацю з росіянами Міжнародна федерація бібліотекарів припинила співпрацю з росіянами