USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Пошкоджену окупантами харківську друкарню "Фактор-друк" планують відновити за чотири-п'ять місяців

Відбудову друкарні профінансує Фонд Говарда Баффета
зруйнована друкарня в Харкові_2
Зруйнована друкарня в Харкові
Джерело: Олег Синєгубов

Пошкоджену російським ракетним ударом 23 травня харківську друкарню "Фактор-друк" планують відновити за чотири-п'ять місяців. Про це повідомив глава Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами посадовця, відбудову друкарні профінансує Фонд Говарда Баффета The Howard G. Buffett Foundation.

"Друкарню хочемо відновити за 4-5 місяців, щоб наші діти читали підручники українською мовою, а видавці могли продовжити друкувати книги. Росіяни намагаються зламати нашу культурну ідентичність, як і сотні років тому відрізати нам доступ до мови, літератури, і, найголовніше - знищити державність. У них це не вдасться",– констатував Синєгубов.

Напередодні про відбудову друкарні повідомляв і президент групи компаній "Фактор" Сергій Політучий під час панелі у ході Книжкового арсеналу.

"Необхідне обладнання виробляється місяцями. Зараз намагаємося знайти необхідну техніку, зокрема з виставок", – заявляв Політучий.

І додавав, що через атаку росіян на друкарню "Фактор-Друк", призупинили близько 40% книгодрукування України.

Що відомо про влучання в друкарню?

Друкарня Vivat у Харкові потрапила під ворожий обстріл 23 травня.

Повідомлялося про сімох загиблих та 20 травмованих внаслідок атаки. Всі постраждалі – працівники підприємства. На місці влучання спалахнула масштабна пожежа, довго розбирали завали.

Синєгубов уточнював, усі – цивільні, всі – працівники відомого підприємства, де друкували журнали, газети та іншу поліграфію. У момент ворожих ударів на місці працювали близько 50 людей.

Видавництво Vivat зазначало, що друкарня –це один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі. Там друкуються не лише книжки Vivat, а й практично усіх українських видавництв.

Читайте також:
У Харкові завершено розбір завалів після удару КАБами: Двоє загиблих, ще 53 – постраждалих У Харкові завершено розбір завалів після удару КАБами: Двоє загиблих, ще 53 – постраждалих
Росія вдарила по Харкову чотирма КАБами: Є загиблі та поранені Росія вдарила по Харкову чотирма КАБами: Є загиблі та поранені
Запоріжжя вслід за Харковом будує підземні школи Запоріжжя вслід за Харковом будує підземні школи
РФ готувала чергову атаку та прорив до околиць Харкова: Їй допомагав житель міста РФ готувала чергову атаку та прорив до околиць Харкова: Їй допомагав житель міста