USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні зафіксований новий різновид штаму COVID-19 "Омікрону" – "Еріс"

Він швидко розвивається і обходить імунітет
Коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Сумській області епідеміологи зафіксували новий різновид штаму COVID-19 "Омікрону", який  неофіційно називають "Еріс". Про це повідомив головний державний санітарний лікар області Володимир Збаражський. 

За його словами, "Еріс"  швидко розвивається та обходить імунітет.

""Еріс" викликає набагато більшу занепокоєність в епідеміологів. Він відрізняється додатковою мутацією шипового білка, яка дозволяє йому краще прикріплюватися до клітин дихальних шляхів, швидше поширюватися та уникати імунітету. Щоправда, на сьогодні ВООЗ оцінює ризик для громадського здоров’я як низький".

Симптоми "Ерісу"

– Біль у горлі

– Лихоманка або озноб

– Нежить

– Задишка

– Біль у м'язах  або тілі

– Головний біль.

Медики закликають робити щеплення від коронавірусу і отримувати бустерні дози.

Раніше ми писали, що у Києві розпочався епідемічний сезон грипу та ГРВІ. За тиждень захворіли 9519 осіб, зокрема на коронавірус. 

Нагадаємо, останні кілька тижнів Міністерство охорони здоров'я реєструє поступове зростання захворюваності на коронавірусну хворобу. В середньому у тиждень фіксується по 2–2,5 тис. випадків COVID-19. 

Вже повідомлялося, що світом поширюється новий штам коронавірусу Pirola – вже близько сотні тисяч людей захворіли на новий COVID-штам. 

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар