USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні вирує негода: У Києві через ураган є загиблі та пошкодження інфраструктури

У столиці на цю годину зафіксовані факти падіння чи пошкодження понад 250 дерев
Негода в Україні 28 жовтня_3
Джерело: МВС

В Україні від самого ранку 28 жовтня вирує негода - сильний вітер валить дерева, унаслідок чого в Києві загинуло двоє людей. Про це повідомляє КМДА в Telegram.

"Через наслідки негоди зі шквальним вітром у столиці вже двоє загиблих – чоловіки віком 65 і 35 років. 7 мешканців Києва отримали травми й переломи. Пʼятьох медики госпіталізували в лікарні столиці. Двом надали допомогу на місці", - повідомили в адміністрації.

На цю годину зафіксовані факти падіння чи пошкодження понад 250 дерев. На ліквідацію наслідків буревію задіяні 34 одиниці техніки та 208 працівників Аварійно-диспетчерської служби КО "Київзеленбуд" та аварійні бригади комунальників в районах міста.

Ситуація по Україні

Тим часом у МВС повідомили, що через негоду зафіксовані проблеми з електропостачанням у 12 регіонах держави (понад 780 населених пунктів). Найбільше - на Хмельниччині, Рівненщині та Львівщині. 

"Рятувальники борються з наслідками негоди в усіх регіонах держави. Вже розпилено та прибрано близько 100 дерев", - зазначили там.


Негода, за даними Міненерго, залишила без світла 306 тисяч споживачів у 1045 населених пунктах, найбільше відключень у Хмельницькій області. 

"Через несприятливі погодні умови знеструмлювалися 1045 населених пунктів у 14 областях – Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській. Загалом без світла залишалися 306 тисяч споживачів", – йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що більшість із них – на Хмельниччині, де знеструмлено 400 населених пунктів. Також на території області вимикалися лінія міждержавного з'єднання з Угорщиною 750 кВ та ПЛ 750 кВ.

Важливі правила під час сильного вітру

  • усі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • на вулиці триматися якомога подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі;
  • у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;
  • уникати перебування поблизу великих дерев, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні