USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Україні відбулось масове відключення світла до початку ракетних обстрілів

Енергетики підготувались до ракетних обстрілів і завчасно вимкнули електроенергію в багатьох областях
енергосистема

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Українська енергосистема, фактично вперше з моменту початку російської агресії, завчасно зреагувала на загрозу ракетного обстрілу. Так, сьогодні, 5 грудня, в нізці областей відбулось або повне, або часткове знеструмлення. Енергетики зазначають, що відключення впроваджені за розпорядженням НЕК "Укренерго".

Де саме відсутнє електропостачання? 

Чернігівська область

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус в своєму телеграм-каналі написав, що в області можуть бути перебої з електроенергією, теплом та зв’язком.

"У зв’язку з масованою ракетною атакою на території області потенційно можуть бути проблеми з постачанням тепла, електроенергії, перебої зі зв’язком", - написав Чаус.

Сумська область

Сумська область була повністю відключена від електропостачання перед початком ракетної атаки окупантів. Як пояснили в "Сумиобленерго", енергетики, щоб уникнути аварій, застосували екстрене відключення регіону.

Київ та область

В столиці та області відбулось часткове відключення електроенергії. 

Черкаська область

У регіоні введені аварійні відключення світла. За словами голови Черкаської області Ігоря Табурця, обмеження були введені через можливі удари росіян по енергосистемі.

Кривий Ріг

Керівник військової адміністрації Олександр Вілкул повідомив, що частина Кривого Рогу залишилася без світла. Крім того, відключені деякі котельні та насосні станції. 

"Утримуємо систему на генераторах, на Макулан організовано підвезення води. Цистерни прибудуть о 15:30, місця роздачі дивіться на сайті та ФБ Міськводоканалу", - написав він у своєму телеграм-каналі.

Житомирська область

В обласному центрі та деяких населених пунктах відсутнє енергопостачання. У самому Житомирі також перебої з водопостачанням.

Миколаївська область

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич заявив, що через загрозу ракетного обстрілу були відключені 10 черг графіку стабілізаційних відключень.

"Через можливість ракетного обстрілу надійшла команда щодо зниження навантаження на енергосистему. По Миколаївщині оперативно відключено всі 10 черг графіку стабілізаційних відключень", - зазначив очільник Миколаєва.

Одеська область

В Одесі та області зникла електроенергія. Через це в місті знеструмлені всі насосні станції та резервні лінії, водопостачання повністю відсутнє.

"Відсутнє водопостачання скрізь по нашим споживачам. Просимо зберігати спокій. Після відновлення енергоживлення ситуація із водопостачанням стабілізується. Наразі можливі перебої із зв'язком та дозвоном до контакт-центру водоканалу", – йдеться у повідомленні міськради Одеси.

Додамо, що через вимкнення електроенергії в Одесі, перебої зі світлом спостерігаються також і у Молдові, оскільки саме з Одеської області йде лінія електропередач, що забезпечує транспортування електроенергії для сусідньої країни.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України