USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

В Україні страхуватимуть інвестиції вітчизняних й іноземних компаній від воєнних ризиків

Парламент ухвалив відповідний законопроєкт
Зруйноване майно
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт №9015, що дозволяє Експортно-кредитному агентству (ЕКА) страхувати від воєнних ризиків інвестиції українських та іноземних компаній в Україні. Відповідне рішення підтримав 241 народний депутат, поінформували в пресслужбі ВРУ.

Так, цей законопроєкт розширює можливості ЕКА і дозволяє здійснювати страхування й перестрахування прямих інвестицій – це страхування інвестицій в Україні від ризиків, що можуть бути спричинені збройною агресією, бойовими діями та/або тероризмом.

"Ініціатива передбачає підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового (зокрема оборонно-промислового) сектора. А також створення нових робочих місць та наповнення бюджетів всіх рівнів коштами від сплати податків, що призведе до посилення Сил оборони України", – йдеться у повідомленні.

Згідно з чинним законодавством, ЕКА страхує експортні контракти та має право страхувати інвестиції з України до інших країн. Цей законопроєкт передбачає розширення його мандата на страхування інвестицій в Україну.

Новини за темою: Кредити МВФ не сприятимуть додатковим інвестиціям в Україну: Експерт розповів, за рахунок чого вдасться розвинути нашу економіку

До речі, в Організації Об'єднаних Націй оцінили вартість відновлення української інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок вторгнення Росії в Україну. Станом на 17 травня ООН оцінила необхідну суму у 411 млрд доларів.

Крім того, Японія виділить 23 мільйони доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

Раніше стало відомо, що країни "Великої сімки"виділять для України додатковий пакет допомоги в розмірі 5 млрд доларів. Також ми писали, що Україна отримала програму кредитування від МВФ на 15,6 млрд доларів на чотири роки. Перший транш від МВФ у 2,7 млрд доларів Мінфін отримав 3 квітня 2023 року.

Читайте також:
Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW Росія може змінити тактику і обрати нові цілі для ударів по Україні, – ISW
Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде США готують пакет допомоги Україні на 1 млрд доларів: Яка зброя туди увійде