USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В Україні стартувала реєстрація на НМТ-2024: Де та як подавати заявку

Зареєструватися можна до 11 квітня включно
НМТ-2024
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні стартувала реєстрація на Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2024 році. Про це інформує Міністерство освіти і науки України.

"Відсьогодні розпочинається реєстрація для участі в Національному мультипредметному тесті (НМТ). Триватиме вона до 11 квітня включно. Цьогоріч Український центр оцінювання якості освіти проводить реєстрацію в безпаперовій формі", – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що за допомогою спеціального сервісу вступникам потрібно самостійно створити персональний кабінет і виконати в ньому низку дій.

Зокрема, необхідно вказати реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію "випускник поточного року" або "випускник минулих років", указати на потребу створення особливих (спеціальних) умов, вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет на вибір і населений пункт в Україні або за кордоном, де він/вона планує проходити НМТ, а також мову складання предметів сертифікаційної роботи; завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів; надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як повідомлялося, НМТ у 2024 році міститиме три обов'язкові предмети (українська мова, математика та історія України XVI–XXI століть) і один на вибір абітурієнта (іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, фізика та хімія, українська література та географія). Тестування відбуватиметься під час основних (14 травня – 25 червня) та додаткових сесій (11–19 липня).

Де за межами України можна скласти НМТ

Цього року українські випускники через війну знову будуть складати Національний мультипредметний тест. Центри будуть розміщені в Україні, а також в багатьох містах за кордоном.

Як буде проходити тестування

Для випускників будуть створені спеціальні комп'ютерні центри, де будуть працювати україномовні педагоги. Участь у мультитесті зможуть взяти особи, які мають повну загальну середню освіту або здобудуть її в поточному навчальному році. Також обов'язковою умовою є реєстрація для проходження тестування відповідно до встановлених вимог.

У 2024 році тестування буде проводитися у 28 країнах світу. Наразі підтверджено домовленості щодо проведення НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія і Швеція.

Перемовини з окремими закордонними установами/організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Ірландії, Іспанії, Молдові, Нідерландах, ще тривають. Ймовірно, кількість локацій, де відбуватиметься оцінювання, зросте.

Під час основного періоду реєстрації, який розпочався 14 березня й триватиме до 11 квітня включно, вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Однак учасникам радять в УЦОЯО не зволікати з реєстрацією й обирати із запропонованого переліку найближче місто. Якщо згодом з'явиться більш зручна локація, то змінити реєстраційні дані можна буде до 15 квітня 2024 року включно. Це дозволить обрати населений пункт, який розташований ближче до вашого місцеперебування на момент НМТ. Про нові локації буде повідомлятися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Варто зазначити, що за кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору. Зверніть увагу, що деякі локації будуть доступні тільки в межах додаткової сесії НМТ.

Як зареєструватися, аби не виникало додаткових питань,детальна інструкція тут.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою