USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

В Україні почали діяти нові шахрайські схеми

Зловмисники збирають персональні дані українців
Хакер
Джерело: відкриті джерела

В Україні активізувалися шахраї, що збирають персональні дані українців. Про це пише Центр національного спротиву. Журналісти зазначають, що масштаби шахрайських схем доволі серйозні.

Схема шахрайства

Зловмисники масово розсилають повідомлення про можливість отримання грошової допомоги від міжнародних організацій. Причому це відбувається фактично у всіх соціальних мережах, якими користуються українці. Громадянам пропонують пройти реєстрацію, де вони повинні вказати особисті дані – ПІБ, номер телефону, адресу і навіть посилання на свій профіль у соцмережах. 

Інша схема шахрайства – пропозиція про роботу від міжнародної організації – eBay, Amazon та інші. Там так само пропонують зареєструватися, вказавши особисті дані, а потім діють, як фінансова піраміда – пропонують вкласти гроші для отримання великих прибутків.

Таким чином шахраї крім грошей отримують також доступ до банківської інформації українців. 

Раніше Служба безпеки припинила масштабну шахрайську схему, яка дозволяла грабувати українські банки. Ділки працювали в інтересах РФ і намагалися вивести на користь агресора майже 100 млн гривень.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми