USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Україні планують збудувати завод із виробництва ядерного палива

Підприємство буде розташовано у Миколаївській області
Енергоатом
"Енергоатом"
Джерело: відкриті джерела

НАЕК "Енергоатом" планує збудувати завод із виробництва ядерного палива, зокрема тепловидільних збірок поблизу міста Южноукраїнськ, що у Миколаївській області. Про це повідомив в.о. голови правління НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

"Завод ми вирішили розмістити біля міста Южноукраїнськ. Навіть не очікував, що така велика підтримка буде забезпечена від мешканців міста", – сказав він.

Петро Котін також уточнив, що виробництво базуватиметься на технології американської компанії Westinghouse.

"На сьогодні ми повністю відмовилися від постачання російського ядерного палива... і потрібно забезпечити інші джерела постачання. Цим джерелом буде саме наше виробництво", – додав він. 

Зазначимо, що раніше Україна ввела в експлуатацію перше у світі сухе Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Воно оснащене кількома запатентованими конструкціями американської компанії Holtec International, які роблять об'єкт надзвичайно стійким до природних і техногенних загроз.

Також Державне підприємство НАЕК "Енергоатом" уклало угоду з американською компанією Holtec International про будівництво в Україні до 20 атомних енергоблоків з реакторами SMR-160. Це легководний реактор під тиском потужністю 160 МВт, який використовує як паливо низькозбагачений уран. 

Читайте також:
Міністр Галущенко має нести відповідальність за те, що в Міністр Галущенко має нести відповідальність за те, що в "Енергоатомі" працівник отримує 19 тисяч доларів зарплати, – експерт
З З "креативною" посадою і зарплатнею в понад 700 тис. гривень в місяць: Як оцінюють роботу працівників в "Енергоатомі"?
Топменеджер Топменеджер "Енергоатома" виїхав у відпустку в Польщу, звільнився та залишився за кордоном
Кабмін перетворив Кабмін перетворив "Енергоатом" на акціонерне товариство