USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Міністр Галущенко має нести відповідальність за те, що в "Енергоатомі" працівник отримує 19 тисяч доларів зарплати, – експерт

Фахівець наголосив, що питання заробітних плат – сфера і зона відповідальності Кабінету міністрів і Міністерства енергетики
Герман Галущенко
Герман Галущенко
Джерело: відкриті джерела

Міністр енергетики Герман Галущенко має нести відповідальність за те, що працівник "Енергоатому" отримує близько 19 тисяч доларів зарплати щомісяця. Таку думку в ефірі Ukraine World News висловив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

""Енергоатом" – це державна компанія, а власником державної компанії виступає Кабінет міністрів... Повинні бути встановлені чіткі обмеження на заробітні плати в усіх департаментах, управліннях і так далі. Повинні бути встановлені обмеження на премії і т. д. Є чітка сітка розрахунків на всіх комунальних підприємствах – вона існує вже 25–30 років, вона по-різному доповнюється, ця сітка існує. Тому, будь ласка, керівник такого-то управління, департаменту згідно із сіткою комунального підприємства отримував би зарплату 14–16 тисяч, давайте додамо йому за ризики, за все інше в "Енергоатомі", нехай це буде 25–30 тисяч гривень. Цим питанням повинні займатися не журналісти, не ми з вами обговорювати на телеканалах, а це питання і зона відповідальності Кабінету міністрів і Міністерства енергетики", – зазначив Попенко.

Нагадаємо, раніше була оприлюднена інформація, що менеджер середньої ланки у держкомпанії "Енергоатом", що входить до зони відповідальності міністра Галущенка, отримує в місяць близько 19 тисяч доларів зарплати, тобто 726,4 тис. гривень.

Що ще варто знати?

Міністерство енергетики України та міністр Герман Галущенко неефективно управляють державною вугільною сферою. Про це в коментарі Ukraine World News заявив народний депутат Олексій Кучеренко.

"Три-чотири тижні тому Рахункова палата оприлюднила свій звіт по перевірці ефективності використання бюджетних грошей на програми державних вугільних шахт, на ліквідацію, на реновацію і так далі. Оцінка Рахункової палати була об’єктивно негативною, тобто міністерство неефективно управляє державними шахтами… Я порушував питання неодноразово на засіданнях комітету, ми найближчим часом будемо дуже серйозно їм ставити питання, як вони управляють державними шахтами. Чому так сталося, що бюджетна підтримка зростає, але за останні шість-сім років ми витрачаємо на одну тонну вугілля в сім разів більше бюджетних грошей, а вугілля більше не стає", – зазначив Кучеренко.

Також він додав, що кількість вугілля на складах не є показником ефективності діяльності Міненерго.

Читайте також:
В Україні планують збудувати завод із виробництва ядерного палива В Україні планують збудувати завод із виробництва ядерного палива
Плани міністра Галущенка щодо запуску протягом двох років нового атомного блоку на Хмельницькій АЕС малореалістичні й викликають багато питань, – експерт Плани міністра Галущенка щодо запуску протягом двох років нового атомного блоку на Хмельницькій АЕС малореалістичні й викликають багато питань, – експерт
З З "креативною" посадою і зарплатнею в понад 700 тис. гривень в місяць: Як оцінюють роботу працівників в "Енергоатомі"?
Топменеджер Топменеджер "Енергоатома" виїхав у відпустку в Польщу, звільнився та залишився за кордоном