USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні перевірили якість води на пляжах: Де купатися не рекомендують

Розповідаємо про ситуацію в регіонах
пляжний сезон

Пляжний сезон

Джерело: UWN

Лабораторії територіальних центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України проводять моніторинг за якістю води з рекреаційних водних об’єктів, що використовуються для купання. У пресслужбі Центру громадського здоров'я розповіли, яка ситуація з якістю річкової води у межах пляжів.

Так, у Києві дослідили 56 проб за мікробіологічними та хімічними показниками у межах 14 пляжів – "Дитячий", "Золотий", "Венеція", "Передмістна слобідка", "Центральний", "Молодіжний", "Веселка", "Райдуга", "Тельбін", "Галерний", "Вербний", "Пуща-Водиця", "Троєщина" та "Чорторий".

"Відхилення від стандарту виявили у 28 пробах за індексом ЛКП та у 28 пробах річкової води за хімпоказниками на всіх 14 пляжах Києва", – йдеться у повідомленні.

Водночас у Миколаївській області продовжує діяти заборона купання на водних об’єктах відповідно до розпорядження ОВА. За період моніторингу дослідили 11 проб річкової води на пляжах у Миколаєві ("Стрілка" у парку "Перемога", – ред.) на р. Інгул, в Южноукраїнську (міський, – ред.) та Первомайську (міський "Райдуга", – ред.) на р. Південний Буг.

Відхилення від стандарту виявили у двох пробах за індексом ЛКП на пляжі "Стрілка" у Миколаєві та у Первомайську та одній пробі річкової води за хімпоказниками на пляж "Стрілка" у Миколаєві.

В Одеській області опублікували інформацію про заборону купання у Чорному морі та наголосили, що в акваторії через теракт ворога на Каховській ГЕС лишається загроза вибухонебезпечних предметів та інфекцій. Також в Одеській ОВА застерігають жителів регіону від прогулянок узбережжям та риболовлі.

Разом з тим 14 серпня в Одесі офіційно відкрили зони для купання та оздоровлення. Перші відкриті зони: пляж "Калетон"; Інклюзивний пляж; муніципальний пляж (район 14 Фонтану); пляж "Ікра"; пляж "Чайка"; муніципальний пляж (район 10 Фонтану).

У Донецькій та Запорізькій областях за розпорядженням ОВА діє заборона купання на пляжах з урахуванням військової ситуації та небезпеки для населення.

Території пляжів морського узбережжя у Маріуполі та Маріупольському районі Донецької області, Енергодара, місця масового відпочинку на р. Дніпро та пляжні зони у межах прибережної захисної смуги моря на Чорноморському та Азовському узбережжі Запорізької та Херсонської областей розташовані на тимчасово окупованій території.

Новини за темою: Чверть відомих туристичних об'єктів України або окуповані, або зруйновані, або пошкоджені

У разі перевищень за згаданими вище показниками надають рекомендації встановити щити про заборону купання, також беруть проби на повторні дослідження.

Яка ситуація в регіонах України і куди безпечніше поїхати, якщо ж ви все-таки вирішили спланувати відпустку біля води, ми розповідали тут.

Що дозволено та які обмеження діють у регіонах у період воєнного стану?

Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) оновило правила безпеки подорожування під час воєнного стану для 15 регіонів України, дозволи й обмеження надали військово-цивільні та обласні адміністрації. Про це повідомляли на сайті агентства

Тож, збираючись у поїздку, варто дізнатися про наявність укриттів по маршруту запланованої подорожі, уточнити графік роботи туристичних локацій. А ще – дотримуватися комендантської години: як правило, вона триває з 00:00 поточної доби до 05:00 наступної доби. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки