USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

В Україні можуть заборонити купувати сигарети та алкоголь за готівку

Також розглядається питання збільшення оподаткування "шкідливого споживання"
гроші гривні
Джерело: відкриті джерела

В Офісі президента України Володимира Зеленського запропонували з метою боротьби з несплатою акцизу перекласти на безготівковий формат торгівлю підакцизними товарами. Про це повідомив заступник голови ОП Ростислав Шурма під час брифінгу.

"Ми обговорюємо зараз – рішення ми не ухвалили, перевести розрахунки за підакцизні товари виключно у безготівковий формат. Тобто на оплату карткою", сказав Шурма.

При цьому пояснив, що під час паливної кризи, коли був дефіцит й всі продавці палива перевели клієнтів на карткові платежі та платежі через програми, дискомфорт серед населення зберігався не більше як тиждень-два, після чого всі адаптувалися до нових умов. За його словами, такі дії з боку продавців дозволили обчислити обіг палива.

Новини за темою: В Україні більшість підприємств не сплачують податки, які б мали сплачувати згідно з законом: Причини

"Те саме, я впевнений, у нас станеться тоді з тютюном та алкоголем, оскільки в принципі зруйнується природа та можливість ухилення від оплати акцизу", наголосив Шурма.

Він також повідомив, що нині розглядається питання збільшення оподаткування "шкідливого споживання", до чого зокрема належить тютюн, алкоголь, викопне паливо.

Нагадаємо, у серпні 2022 року стало відомо, що Офіс президента України обговорює нову концепцію податкової реформи, яка передбачає різке зниження податків. Модель отримала назву "10-10-10": 10% – податок на прибуток, 10% – ПДФО і 10% – ПДВ. Також планувалось скасування ЄСВ і військового збору розміром 3%.

Читайте також:
Кабмін установив норми продажу сигарет та алкоголю в магазинах Duty Free Кабмін установив норми продажу сигарет та алкоголю в магазинах Duty Free
Вів бізнес із РФ: СБУ оголосила підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку Вів бізнес із РФ: СБУ оголосила підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку
Чверть ринку знаходиться Чверть ринку знаходиться "в тіні": В Україні зріс нелегальний ринок цигарок
В Україні збираються підвищити мінімальні ціни на алкоголь В Україні збираються підвищити мінімальні ціни на алкоголь