USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Кабмін установив норми продажу сигарет та алкоголю в магазинах Duty Free

Одній особі протягом однієї доби дозволено орієнтовно дві пачки іноземних цигарок та дві літри алкоголю
Duty free алкоголь
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Магазини Duty Free зможуть продавати орієнтовно дві пачки іноземних цигарок та два літри алкоголю одній особі протягом однієї доби. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Зазначається, що сьогодні, 19 січня, Кабінет міністрів прийняв рішення для ліквідації схеми ухилення від сплати податків при реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв у магазинах безмитної торгівлі (Duty Free).

"Урядовим рішенням передбачено запровадження на час дії воєнного стану ефективного контролю за дотриманням обмежень з реалізації магазинами Duty Free тютюнових виробів і алкогольних напоїв одній особі протягом однієї доби (орієнтовно 2 пачки іноземних цигарок та 2 літри алкоголю)", – йдеться у повідомленні.

У Мінфіні зазначили, що з цією метою постановою запроваджено порядок обміну інформацією між Держприкордонслужбою, ДПС, Держмитслужбою та магазинами Duty Free для ідентифікації покупців алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Мінімальні ціни на алкоголь в Україні

Раніше повідомлялося, що Міністерство економіки планує підвищити мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої. Зокрема, ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби пропонують підвищити на 5–13%, виноробну продукцію (крім ігристих та газованих винних напоїв) – на 40–85%, а на вина ігристі та газовані винні напої – на 12%.

Крім цього, планується встановити диференційований рівень мінімальних роздрібних цін на звичайні (не ігристі) вина, вина, вермути та інші зброджені напої залежно від виду та ємності тари/упаковки:

  • у скляній та іншій тарі ємністю 0,7 літра;
  • в упаковці типу Tetra-Pak та Bag in box;
  • металеві банки з харчового алюмінію;
  • полімерні пляшки марки ПЕТФ ємністю 1 літр.
Читайте також:
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
У У "Дії" може з’явитися послуга електронного бронювання від мобілізації: Як це буде працювати