USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україні хочуть запустити новий формат мобілізації у два кліки

Йдеться про смартмобілізацію, яка стане складовою рекрутингу
рекрутинговий центр_3
Рекрутинговий центр у Львові
Джерело: Facebook: Павло Ткачук

В Україні хочуть впровадити смартмобілізацію, яка дасть змогу подати заявку на вступ до армії у два кліки. Про це повідомила заступниця міністра Міноборони Катерина Чорногоренко в інтерв'ю "АрміяInform".

"Смартмобілізація – це можливість у два кліки подати заявку на мобілізацію: "Я хочу стати оператором дронів", "Я хочу стати артилеристом" і т. д.", – розповіла вона.

Як зазначила Чорногоренко, важливим є саме рекрутинговий підхід, бо коли людина розумітиме весь свій маршрут у війську та зможе його контролювати шляхом власного вибору, то питання щодо електронних повісток, самого факту їхнього існування відпаде саме по собі.

Новини за темою: Бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БпЛА. Топові рекрутингові компанії склали список найпопулярніших вакансій від ЗСУ

Вона також наголосила, що в рамках нового формату люди зможуть мобілізуватися або підписати контракт саме до того командира, якому вони особисто довіряють.

"Це – цільовий рекрутинг. Цивільна аналогія: коли після випуску з вишу за найкращих студентів борються роботодавці. ЗСУ зараз – це найбільший роботодавець у країні. І він може боротися за найкращих людей із цивільного життя. І тоді ми станемо ще швидшими і ще технологічнішими", – додала Чорногоренко.

Як відомо, в Україні вже працюють рекрутингові платформи, які дають змогу громадянам самостійно обрати напрямок військ для мобілізації.

Також раніше Міністерство оборони впровадило новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ. Зокрема, людям пропонують зрозумілі механізми для добровільного приєднання до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

Зазначимо, що станом на 31 березня такі онлайн-платформи отримали майже 146 тисяч відгуків на вакансії в армію. У міністерстві також повідомили про запуск окремого агрегатора вакансій на сайті "АрміяInform", який об'єднуватиме всі актуальні пропозиції від передових порталів для пошуку роботи. Крім того, запрацювали Центри рекрутингу в різних містах – Львові, Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві та Харкові.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат