USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

Рекрутинг відбуватиметься в чотири етапи
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ. Він відбуватиметься в чотири етапи.   

"Алгоритм покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн", - наголосили в Міноборони.

Алгоритм зарахування на військову службу

1) Вибір посади та військової частини

Передбачається, що кандидат зможе обрати вакантну посаду та відповідну військову частину, звернувшись до центру рекрутингу на базі:

  • ЦНАПів;
  • на онлайн платформах;
  • на сайтах військових частин;
  • у рекрутингових центрах окремих військових частин або ТЦК і СП.

2) Співбесіда та комунікації з військовою частиною

Після обрання посади передбачається комунікація з відповідною військовою частиною. Йдеться про співбесіду, перевірку фізичної підготовки, а також психолого-діагностичне тестування.

Після цього надається рекомендаційний лист від військової частини.

У ньому буде зазначено, чи входить в/ч до переліку пріоритетного комплектування (формується та оновлюється Генеральним штабом ЗСУ).

У разі наявності в/ч в списках пріоритетного комплектування його рекомендаційний лист стає обов’язковим до врахування при подальшому оформленні людини.

"Якщо частина не входить до переліку пріоритетного комплектування, перед видачею рекомендаційного листа особі, яка має намір укласти контракт, в/ч має погодити залучення саме цього кандидата з вищим командуванням. Тоді рекомендаційний лист буде обов’язковим для подальшого врахування при оформленні такої особи", – пояснили в Міноборони.

3) Оформлення у ТЦК СП

На третьому етапі кандидат з рекомендаційним листом має відвідати ТЦК СП для уточнення особових даних, проходження ВЛК та проходження професійного відбору та формування особової справи.

У разі, якщо під час відбору визначається невідповідність кандидата обраній посаді, йому чи їй пріоритетно пропонуються інші посади в обраній військовій частині, пояснили в Міноборни.

4) Направлення для проходження військової служби

На четвертому етапі видається направлення для проходження військової служби.

У разі, якщо кандидат має досвід проходження військової служби протягом останніх 10 років, він отримує направлення безпосередньо до визначених військових частин згідно з наданими рекомендаційними листами.

Якщо ж такого досвіду немає, його відправлять до навчального центру.

"Забороняється НЦ, органам військового управління та ТЦК СП здійснювати направлення особового складу, який закінчив підготовку відповідного рівня, до інших в/ч, окрім в/ч пріоритетного комплектування відповідно до наданих рекомендаційних листів", – наголосили в Міноборони.

Нагадаємо, що у Львові відкрили перший в Україні Центр рекрутингу української армії. Там можна дізнатися актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську.

Читайте також:
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, – Сирський Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, – Сирський