USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Україні дозволили брати тварин в укриття офіційно

Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування, тобто відсьогодні, 25 січня
собака
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерство внутрішніх справ України скасувало норму про недопуск тварин в укриття. Відповідний наказ внесли до Єдиного реєстру державних нормативних актів та опублікували в Офіційному віснику України від 25 січня (№9, ст. 570).

Відповідні зміни в МВС внесли до "Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту".

"Власники тварин мають не залишати своїх домашніх улюбленців без нагляду, створити для них необхідні умови, дотримуватися санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм і правил, а також контролювати, щоб тварини не псували майно та не становили загрози для інших людей", – йдеться в наказі.

Також виокремлено, що домашні тварини, які "можуть становити небезпеку для життя чи здоровʼя людей", повинні бути на повідках, а собаки, що внесені до Переліку небезпечних порід собак, – в намордниках.

Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування, тобто відсьогодні, 25 січня.

Скандали з укриттями й тваринами

У Києві під час російської атаки 14 грудня 2023 року у Святошинському районі дітей не пустили в укриття, бо вони прийшли із собакою. Про це розповіла журналістка Тетяна Даниленко.

За її словами, в укриття школи №40 не пустили 11-річну Олександру та 12-річного Богдана, чий тато у 2022 році загинув на Запорізькому напрямку у складі ССО "Азов".

Новини за темою: "Мапа стійкості": "Київ Цифровий" об’єднав мапу укриттів і пункти обігріву

"Причина – діти були зі своїм другом, песиком Айкою породи мальтипа. Охоронець прогнав школярів, коли ті відмовилися залишати песика на вулиці. Поки Саша і Богдан бігли шукати інше укриття, у них над головами збили ракету", – пояснила журналістка.

Мати дітей у той час працювала, проте змушена була піти раніше для того, щоб заспокоїти дітей, які злякалися вибуху, зазначила Даниленко.

Нагадаємо, що для жителів Києва створили чат-бот, через який вони можуть самостійно оцінити стан укриттів.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали