USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Викрали зі сховища Держспецзв’язку цінностей на 70 млн гривень: В столиці судитимуть групу експравоохоронців

Шахраям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна
суд
Джерело: відкриті джерела

В Києві п'ять експравоохоронців викрали дорогоцінні метали та ювелірні вироби зі сховища поштових відправлень ДП "Спецзвʼязок" майже на  70 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

В прокуратурі з'ясували, що колишні працівники правоохоронних органів скористались тим, що будівлю одного зі столичних відділень Держспецзв’язку було пошкоджено внаслідок ворожого обстрілу на початку березня 2022 року. 

"Вказані особи таємно проникли до сховища поштових відправлень, в якому зберігались дорогоцінні метали та ювелірні вироби вартістю майже 70 млн гривень, які були передані фельд'єгерській службі. Користуючись умовами воєнного стану, зловмисники таємно викрали вказане майно та надалі розпорядились ним на власний розсуд", – розповіли в прокуратурі.
Новини за темою: У столичній квартирі багатоповерхівки виявили муміфіковане тіло людини, яке могло пролежати там п'ять років

На території Києва та Київської області правоохоронці провели 15 обшуків, під час яких вилучили у фігурантів частину викрадених ювелірних виробів загальною вагою 8 кг та вартістю 10 млн гривень, зброю, бойові припаси та вибухові речовини, а також готівкові кошти.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше

В цьому місяці в Україні Національна поліція ліквідувала розгалужену злочинну мережу, в якій брали участь 56 фігурантів.  

Зловмисники розсилали фішингові посилання для отримання даних про банківські картки українців. Так вони отримали доступ до рахунків більше ніж 10 тисяч громадян і привласнили близько 15 мільйонів гривень.

Читайте також:
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
В Україні з'явився новий вид покарання – пробаційний нагляд В Україні з'явився новий вид покарання – пробаційний нагляд
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ
Атака на столицю: У КМВА пояснили, чому уламки двох ракет розлетілися по шістьох районах Атака на столицю: У КМВА пояснили, чому уламки двох ракет розлетілися по шістьох районах