USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

У США розпочинається велике військове перейменування

Перейменуванню підлягають об'єкти, названі іменами солдат Конфедерації
Перейменування баз в США_1
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони США розпочало процес перейменування баз, постів, кораблів, вулиць тощо, названих на честь солдатів Конфедерації. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

У повідомленні йдеться, що над перейменуванням працювала спеціальна комісія, яка надала рекомендації щодо видалення та перейменування всіх предметів Міністерства оборони, "які вшановують пам’ять Конфедеративних Штатів Америки або будь-якої особи, яка добровільно служила в Конфедеративних Штатах Америки".

"Хоча армійські бази є найяскравішими прикладами, багато інсталяцій мають назви вулиць або будівель, названих на честь конфедератів. Навіть на Арлінгтонському національному кладовищі у Вірджинії є великий Меморіал Конфедерації, який зараз розбирають", – розповідають у Міноборони США.

Зокрема, Військово-морські сили перейменують крейсер USS Chancellorsville (Чанселорсвілль), що вшановує перемогу Конфедерації, і USNS Maury – названий на честь офіцера ВМС США, який залишив свою посаду, щоб воювати на користь ВМС Конфедерації.

Деякі армійські бази, створені під час Першої світової війни, були названі на честь офіцерів Конфедерації, намагаючись заручитися підтримкою місцевого населення на Півдні. Те, що люди, на честь яких були названі бази, підняли зброю проти уряду, який вони поклялися захищати, дехто сприйняв як знак примирення між Північчю та Півднем. Це був також розпал законів Джима Кроу на Півдні, тому не було жодної уваги до почуттів афроамериканців, які мали служити на базах, названих на честь людей, які боролися за захист рабства.

Джерело: відкриті джерела

Форт Беннінг, штат Джорджія, тепер буде перейменований на Форт Мур на честь генерал-лейтенанта армії Гела Мура та його дружини Джулії Комптон Мур. Мур командував військами США в першій великомасштабній битві війни у В'єтнамі. За його книгою "Ми були солдатами... і молодими" у 2002 році був знятий фільм "Ми були солдатами".

Форт Гордон, штат Джорджія, перейменовано на Форт Ейзенхауер на честь генерала армії Дуайта Д. Ейзенхауера, лідера визволення Європи під час Другої світової війни та 34-го президента Сполучених Штатів.

Форт А.П. Хілл, штат Вірджинія, перейменовано на Форт-Вокер на честь доктора Мері Едвардс Вокер – першої жінки-хірурга під час громадянської війни та єдиної жінки, нагородженої Медаллю Пошани.

Форт Худ, штат Техас, перейменовано на Форт Кавазос на честь генерала армії Річарда Е. Кавазоса, іспано-американського героя Корейської та В’єтнамської воєн.

Форт Лі, штат Вірджинія, перейменовано на честь двох солдатів і стане Форт Грегг-Адамс. Генерал-лейтенант армії Артур Дж. Грегг був афроамериканським солдатом, який піднявся від рядового до тризіркового під час кар’єри у військовій логістиці. Підполковник армії Чаріті Адамс була першим афроамериканським офіцером допоміжного корпусу жіночої армії під час Другої світової війни та очолила перший афроамериканський підрозділ WAAC, який служив за кордоном.

Форт Пікетт, штат Вірджинія, перейменовано на Форт Барфут на честь армійського технічного сержанта. Ван Т. Барфут, який отримав Медаль Пошани за дії в 45-ї піхотній дивізії в Італії в 1944 році.

Форт Полк, штат Луїзіана, перейменовано на Форт Джонсон на честь армійського сержанта Вільяма Генрі Джонсона. Джонсон був членом знаменитих Гарлемських пекельних бійців, які воювали під командуванням французької армії під час Першої світової війни. Джонсон із запізненням отримав Медаль Пошани США за дії в Аргоннському лісі у Франції, де він відбивався від німецького нальоту та отримав 21 поранення в руку. Президент Барак Обама нагородив Джонсона медаллю в 2015 році, через багато часу після смерті солдата в 1929 році.

Форт Ракер, штат Алабама, перейменовано на честь головного прапорщика армії 4 Майкла Дж. Новосела. Начальник був льотчиком, який брав участь у бойових діях під час Другої світової війни та у В’єтнамі та отримав Медаль Пошани за місію медевакуації під обстрілом у В’єтнамі, де він врятував 29 солдатів.

Нарешті Форт Брегг, Північна Кароліна, перейменовано на Форт Ліберті.

Читайте також:
Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, - Держдеп Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, - Держдеп
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус