USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Росії працює секретний український батальйон "Братство": Бійці влаштовують диверсії і знищують посадовців

Бійці технічно не залежать від ЗСУ, однак працюють пліч-о-пліч з українськими військовими
Братство_1
Джерело: The Guardian

В Україні є секретний батальйон "Братство", бійці якого ведуть боротьбу на території Росії. Про це пише The Guardian.

Їхня робота, за даними видання, варіюється від викрадення високопосадовців Кремля до руйнування ключової військової інфраструктури та збиття ворожих літаків на території Росії.

Що відомо про батальйон "Братство"

У "Братство" набирають переважно цивільних, або найспритніших бійців з інших добровольчих батальйонів. Добровольці "Братства" мають особливий статус. Вони технічно незалежні від української армії, але діють пліч-о-пліч з офіційними силами.

В Росії вони діють невеликими групами по п'ять-сім осіб. На переконання членів "Братства", російському вищому командуванню життєво важливо відчути настрій битви на власній території.

"Нам дуже легко перетинати російський кордон", – розповів виданню один із бійців. Невеликі оперативні групи, часто лише чотири-п’ять солдатів, визначають, де пролягають безпечні шляхи до Росії, перевіряючи рух худоби або користуючись порадами тих, хто займався контрабандою до війни.

Джерело: The Guardian

Які диверсії вчиняло "Братство" на території Росії

Чекаємо нових вибухів?

"Нашій групі потрібно було завезти певну кількість вибухівки на територію Росії і залишити її в певному місці, – розповідає Тарас, один з членів батальйону.Я не знаю, для кого і для чого призначалася ця вибухівка. Але я точно знаю, що деякі люди в Росії готові допомогти українцям".

Знищення гелікоптера з високопосадовцями

Шість тижнів тому, за його словами, він завершив найуспішнішу операцію. У неї був нервовий початок.

"Ми мали завдання знищити російський гелікоптер, який перевозив високопосадовців російського МВС", – зазначає Тарас.

"Першого разу погана погода завадила лазерному прицілу точно навестись на ціль. Крім того, у нас були внутрішні проблеми в групі, суперечки, тому ми зайшли на територію Росії, але повернули назад, врахували наші помилки… і через тиждень зробили повторну спробу".

Оперативна група з п’яти чоловіків вирушила о сьомій ранку, легко перебираючись через ліси та поля, щоб перейти до Росії.

"Цілий день ми гуляли, – розповідає Тарас.Потім ми провели ніч на місці і о дев'ятій ранку почули вертоліт. У мене був невеликий розвідувальний дрон, і він підтвердив, що це той самий вертоліт. З переносного зенітно-ракетного комплексу ми вели вогонь по вертольоту з відстані чотирьох кілометрів. На жаль, ми не побачили удару, оскільки були далеко, але почули вибух. А потім швидко втекли зі своїх позицій. Залишили триногу переносного зенітно-ракетного комплексу. Ми повернулися вдвічі швидше".

Незалежно від того, чи загинули кремлівські чиновники в вертольоті, для Тараса це була успішна місія, яка досягла головної мети батальйону.

"Ми показали, що можемо зайти на територію Росії і показати росіянам, що українці можуть діяти, – продовжує він.Після того, як росіяни дізнаються, що на їхній території працюють диверсанти, їм потрібно перекинути багато солдатів, щоб знайти цих диверсантів. Це дуже деморалізує ворога. Гелікоптер був для російського керівництва. І сам факт того, що українські диверсанти стріляють по російських командирах, для росіян вже є точкою напруги. Це нервує російське командування".

Операція "Ліквідація"

Остання операція в Росії, в якій брав участь інший член "Братства" Владислав, була місяць тому в районі міста Бєлгород, де за останні місяці вибухнули кілька складів боєприпасів.

Він з побратимами отримав завдання "захопити або вбити одного з високопоставлених офіцерів ФСБ".

"Він працював недалеко від кордону з Україною, але на території Росії, – розповідає Владислав.У нас був маршрут автомобіля цього російського офіцера, і ми вирішили влаштувати засідку".

Вони були на позиції протягом кількох годин, але машина не прибула. Їм потрібно було вийти, але вони зіткнулися з проблемою прорватися в Україну повз російські війська, що були зібрані на кордоні.

"Ми зустріли заставу російських прикордонників, – згадує Владислав.Ми вбили трьох росіян і одного легко поранили. Ми його захопили, вивезли на територію України і передали українським військовим".

Чи підірве "Братство" Кремль

Члени батальйону одностайно заявляють, що їх операції значно безпечніші, ніж те, що роблять воїни ЗСУ на передовій. Однак додають, що поки з підривом Кремля потрібно трохи почекати.

"Люди можуть чекати від нас, що ми підірвемо Кремль, але поки що це не так", – додає Тарас. – Я вважаю, що потрібно починати з маленьких завдань, а потім переходити до більш складних. У одного мого друга є приказка: "Щоб знищити ворожу військову базу, потрібно спочатку підірвати собачу будку".

Раніше ми писали, що для того, щоб Росія перестала існувати як держава, потрібно, щоб в кожній області виріс свій умовний "Кадиров", і регіони почали конфліктувати між собою. Про це в інтерв'ю UWN заявив колишній співробітник КДБ, доцент кафедри психології КНУ ім. Тараса Шевченка Олександр Зеленько.

Читайте також:
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус