USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Раді обговорили питання підвищення зарплат військовим. Названі категорії, кому можуть їх збільшити

Робоча група зібралась з цього питання ще 5 травня
військові

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У Верховній Раді обговорили питання підвищення зарплат військовим. Парламентарі провели засідання робочої групи щодо грошового забезпечення військовослужбовців, повідомляє "Економічна правда".

Деталі

Видання зазначає, що силовий блок надіслав звернення спікеру Ради Руслану Стефанчуку щодо створення робочої групи з напрацювання нового законопроєкту стосовно грошового забезпечення військових. Відповідне звернення отримали міністр оборони Олексій Резніков, голова Держприкордонслужби та керівники силових органів.

За словами секретаря комітету Верховної Ради з питань бюджету нардеп Володимира Цабаля, робоча група вперше зібралась у минулу п’ятницю, 5 травня.

"Робоча група перша зібралася в минулу п'ятницю. Ми зазначили перелік критичних питань, які дійсно треба вирішити", – розповів депутат.

Що обговорювали

1. Забезпечення строковиків. За словами нардепа, умовно 20 тисяч строковиків отримують від держави мінімальні кошти.

"До воєнного стану ти, принаймні, розумів, що ти через рік закінчиш службу. А зараз вони не одержують майже ніяких грошей, якісь мінімальні гроші", – сказав депутат.

2. Забезпечення курсантів – ситуація є майже аналогічною, як і зі строковиками. Курсанти отримують за службу стипендії, які давно треба збільшувати.

3. Забезпечення інструкторів.

"Фактично від яких залежить дуже багато, але оскільки вони на папері, а не на передовій, відповідно, вони доплату не одержують. Ні 30, ні 50, ні відповідно 100 (тисяч, – ЕП)", – пояснює Цабаль.

4. Збільшення заробітних плат у підрозділах, у яких не проводилась індексація.

Він додав, що завдання Верховної Ради – знайти на ці потреби кошти. Далі йде питання до військового командування: як ці кошти правильно розподілити.

"В залежності від того, скільки вдасться знайти коштів, тобто знайти внутрішні резерви за рахунок збільшення доходів від певних податків, чи за рахунок того, що ми зможемо, можливо, домовитись з нашими партнерами, що вони там частково нам зможуть дозволити збільшити борг… Вже в залежності від того, скільки коштів буде знайдено, таке має бути рішення", – пояснив Цабаль.

При цьому додав, що його позиція полягає в тому, що військовим потрібно суттєво збільшувати доплати.

"Це можуть бути в рамках збільшення заробітної плати, але це має бути за градацією, щоб так не вийшло, що в нас однакові доплати в тилу і на передовій", – уточнив парламентар.

Нагадаємо, раніше ми писали, що українським військовим затвердили новий рівень зарплати, яку вони отримуватимуть у 2023 році.

Читайте також:
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук