USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В одному з районів Києва значну частину бюджету виділять на проєкти, пов'язані з інклюзією

За словами голови Оболонської РДА, це буде актуально на десятиліття в Україні, "тому треба починати зараз"
Фесик
Кирило Фесик
Джерело: UWN YouTube

В Оболонському районі Києва значну частину бюджету виділять на проєкти, пов'язані з інклюзією. Відбудеться це з наступного року, розповів в ефірі каналу UWN голова Оболонської РДА Кирило Фесик.

"Я думаю, що десь 1/3-тя частина буде витрачена на проєкти пов’язані з доступністю чи з інклюзивністю простору. Бо люди з інвалідністю, ті, хто повертаються з війни, які мають постійне або часткове обмеження пересування, повинні мати можливість потрапити до своїх домівок. І це взагалі європейський стандарт, тож у районі запроваджуємо комітет доступності", - розповів Фесик.

Так, за словами голови РДА, ситуація покращиться в житлових будинка, під’їздах.

"І якщо ви пригадуєте подорожі в стару Європу, там багато де є великі пандуси, насправді не просто зробити якийсь ухил, по якому можна з великим зусиллям піднятися на візочку, там є цілий підхід, який має бути відсоток цього ухилу, яка має бути частина тактильної плитки, тобто це цілий підхід. Тож і в нас у самих під’їздах будуть робити автоматизовані підйомники, тобто це в першу чергу будуть житлові будинки. Далі - це робота з бордюрами, пониження бордюр. Насправді це дуже важлива тема і ви її не відчуєте, доки самі з цим не зіткнетеся". - сказав Фесик.

Чиновник запевнив, що будуть цьому приділяти увагу.

"Не просто зробити "тяп-ляп", а щоб це дійсно впливало на покращення життя людей. Я думаю, що це буде актуально на десятиліття в нашій країні, тому треба починати зараз", - додав голова РДА.

Новини за темою: Правоохоронці перевірять кожне рішення ВЛК про інвалідність та непридатність до служби, – РНБО

Водночас Фесик зауважив, що до новоствореного комітету свої пропозиції зможуть надавати звичайні громадяни.

"У цьому і суть цього комітету. Ми навіть, коли подавали свої бюджетні пропозиції, то робили голосування серед людей, я зробив на своєму приватному Telegram-каналі, але можна звертатись до нашої адміністрації за будь-яким каналом комунікації, у нас їх багато - це Facebook, Telegram канал, реагуємо на кожне. Звісно, ресурсів ніколи не вистачає для того, щоб забезпечити всю територію належними можливостями з точки зору інклюзії, треба робити забезпечення тих під’їздів, де справді живе більше людей, чи люди потребують більше тих пандусів і так далі. Тому саме для цього цей комітет і є. Тому треба до нас звертатися, ми максимально з людьми комунікуємо і чекаємо на їхні пропозиції і думки. І саме з пропозицій мешканців буде формуватися ця адреса і ніяк інакше", - резюмував голова Оболонської РДА.

Теги: Київ
Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі