USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Нідерландах Uber оштрафували на 324 млн доларів за передачу даних водіїв

Uber же каже, що компанія не порушила жодних правил, а накладений штраф абсолютно невиправданий
UBER
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Управління із захисту даних Нідерландів оштрафувало компанію Uber на 290 млн євро (324 млн доларів) за нібито порушення правил передачі особистих даних європейських водіїв до Сполучених Штатів без належного захисту. Про це пише AP.

Там зазначили, що передача даних, яка тривала понад два роки, є серйозним порушенням Загального регламенту Європейського Союзу про захист даних (GDPR).

Справу розпочали після скарг 170 французьких водіїв Uber, проте штраф був накладений голландським органом, оскільки європейська штаб-квартира Uber знаходиться в Нідерландах.

Новини за темою: Lifecell оштрафували на понад 10 млн гривень за неготовність до блекаутів

Uber же каже, що компанія не порушила жодних правил, а накладений штраф абсолютно невиправданий. 

Що відомо про Uber?

Це американська компанія, що створила однойменний мобільний застосунок для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв. Застосунок доступний у більш ніж 200 великих містах в 67 країнах світу.

Був заснований у 2009 році під назвою UberCab – Гаретом Грампом (співзасновником компанії StumbleUpon) та Тревісом Каланіком, який продав свій стартап Red Swoosh за 19 мільйонів доларів 2007 року.

Назва "Убер" походить від сленгового слова uber, яке означає "найвищий" або "супер", і має походження від німецького слова über, що означає "над", "понад".

В Україні Uber працює не безпосередньо з водіями, а через компанії-посередники.

Теги: штраф
Читайте також:
Тільки за липень ресторанам нарахували 7,8 млн гривень штрафів за порушення правил використання касових апаратів Тільки за липень ресторанам нарахували 7,8 млн гривень штрафів за порушення правил використання касових апаратів
В Україні все частіше водіїв електросамокатів В Україні все частіше водіїв електросамокатів "ловлять" в нетверезому стані: Їм загрожує до 17 тис. гривень штрафу
Суди у 88% справ скасували штрафи від ТЦК Суди у 88% справ скасували штрафи від ТЦК
Законопроєкт про угоду зі слідством відповідає світовій практиці, – Стефанішина Законопроєкт про угоду зі слідством відповідає світовій практиці, – Стефанішина