USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Lifecell оштрафували на понад 10 млн гривень за неготовність до блекаутів

Оператор має сплатити 0,1% доходу за надання послуг за 2023 рік
lifecell
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку оштрафувала lifecell на 10,5 млн гривень. Про це йдеться на сайті комісії.

Зазначається, що після масованих ударів РФ по енергетичній інфраструктурі наприкінці 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ, що критичні об’єкти телекома мають працювати щонайменше протягом трьох днів. Тобто мають бути забезпечені генераторами та пальним.

Перевіряти те, як дослухались українські оператори, комісія почала з 3 січня 2023 року і зробили 22 позапланові перевірки у різних областях. Порушення знайшли в усіх: і в Kyivstar, і в Vodafone, і в Lifecell.

Повторні перевірки показали, що Kyivstar та Vodafone усунули недоліки, а lifecell – ні. Проблеми знайшли у Рівненській області. За це НКЕК оштрафувала оператора на 0,1% доходу за надання послуг за 2023 рік. Тобто на 10 450 511 гривень та 70 копійок.

Арешт активів lifecell

12 жовтня стало відомо, що Шевченківський районний суд заарештував активи, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Серед іншого найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл".

Новини за темою: В Україні досі не конфіскували бізнеси 25 олігархів – партнерів російського ВПК

Рішення суду стосувалося 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Загальна вартість арештованих активів становила понад 17 млрд гривень.

Найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл" вартістю майже 13 млрд гривень, які належать іноземній юридичній особі Lifecell Ventures Cooperatief.

У матеріалах справи, яку розглядали за клопотанням прокурора Офісу генерального прокурора, йдеться, що Фрідман, Авен та Косогов нібито через компанію LetterOne володіють акціями турецької компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S., яка є власником українського оператора звʼязку lifecell.

Новини за темою: Власник "Київстару" та "Моршинської" Фрідман заробляє на Росгвардії та охороні Путіна, – "Схеми"
Читайте також:
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт
На Львівщині чиновниця ТЦК На Львівщині чиновниця ТЦК "відмазала" від армії 17 офіцерів, їй виписали штраф 4,8 тис. гривень