USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

В Міноборони заявили, що вже працюють над законопроєктом про демобілізацію

Проєкт закону готуватимуть спільно з Міноборони, а також представниками Генштабу ЗСУ
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців вже розробляється і його можуть внести у парламент найближчими місяцями. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

За словами Лазуткіна, проєкт готуватимуть спільно з Міноборони, а також представниками Генштабу ЗСУ.

"Він уже в роботі, і протягом найближчих місяців з'явиться версія, яка потім потрапить до парламенту", – сказав речник Міністерства оборони.

Також, він додав, вже є певні напрацювання щодо законопроєкту про демобілізацію.

"Зрозуміло, що ця тема і важлива, і чутлива для суспільства. Зрозуміло, що зараз людям, які знаходяться на лінії бойового зіткнення, треба давати перепочинок, водночас замінити людей, які мають бойовий досвід, потрібно, зважуючи багато різних моментів, у тому числі їх треба замінити підготовленими бійцями", – пояснив спікер Міноборони.

Лазуткін також зауважив, що термін вісім місяців для подання законопроєкту до парламенту наразі прибрали з офіційних джерел, і, ймовірно, подання відбудеться швидше.

"Але одна справа розробити законопроєкт, але потім ще провести його через парламент. Ми бачили непростий шлях закону про мобілізацію, тисячі правок", – додав Лазуткін.

Зазначимо, що 10 квітня речник Міноборони Дмитро Лазуткін повідомив, що розробка законопроєкту щодо демобілізації українських військових розпочнеться найближчим часом. Тоді він зазначив, що кінцевий термін служби українських військових буде винесено в окремий законопроєкт.

Додамо

23 лютого Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроєкт №11035 про демобілізацію військових строкової служби. У кінцевому вигляді до законопроєкту було внесено норму про відстрочку строковиків від подальшої мобілізації на 12 місяців із дня звільнення в запас.

Вже через три дні президент Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків.

Згодом у Генштабі повідомили, що до кінця весни майже сім тисяч українських військових строкової служби звільнять у запас.  

Читайте також:
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку