USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Офіцера, який побив солдата на Житомирщині, відправили під цілодобовий домашній арешт

Молодший лейтенант визнав свою провину і зазначив, що готовий до покарання
Командиру, який побив солдата в Житомирській області, повідомлено про підозру
Джерело: ДБР

Суд обрав запобіжний захід командиру взводу, який побив солдата в одній із військових частин у Житомирській області. Офіцера відправили під цілодобовий домашній арешт. Про це повідомили в ДБР, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рішенням суду командира, підозрюваного в побитті солдата, взято під цілодобовий домашній арешт", – повідомили в Державному бюро розслідувань.

Що сталося?

Кілька днів тому у мережі з'явилося відео з Житомирської області, на якому молодший лейтенант ударив солдата. 

На відео чоловік б'є ногою іншого, а навколо них стоять люди у військовій формі. Як зазначив "Перший житомирський інформаційний портал", на відео – молодший лейтенант Віктор Вітусевич, командир 2-го взводу роти охорони 190-го навчального центру.

Ця військова частина розташована у селищі Гуйва Житомирського району. Також у мережі поширюють аудіозапис, який, імовірно, теж зробили під час конфлікту. На ньому чути, як офіцер сварить підлеглого за те, що той не попередив його про візит полковника. 

Сам Вітусевич уже відреагував на інцидент: він визнав свою провину і зазначив, що готовий до покарання, на яке заслуговує. За його словами, причиною таких дій було вживання алкоголю.

Також інцидент уже прокоментувало командування 190-го навчального центру. Воно запевняє, що поділяє обурення людей, почало розслідування та відсторонило фігурантів події від виконання службових обов'язків до кінця розслідування.

"Уже розпочато службове розслідування, до якого долучені всі компетентні структури: Служба військового правопорядку, контррозвідка, Державне бюро розслідувань тощо. Ми будуємо армію нового формату, де нема місця зловживанням і нестатутним стосункам. Винуватці однозначно понесуть суворе покарання. За результатами розслідування будуть ухвалені відповідні рішення", – заявили в навчальному центрі.

Пізніше в ДБР повідомили, що молодший лейтенант визнав свою провину, йому повідомлено про підозру за фактом перевищення службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). 

За даними ДБР, причиною побиття стало нібито те, що військовий був напідпитку. Офіцер завдавав ударів ногами та руками, у зв'язку з чим солдат отримав легкі тілесні ушкодження.

Командиру тепер загрожує до 12 років позбавлення волі. На час розслідування він був відсторонений від посади.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві