USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

На Буковині та Прикарпатті посилюють охорону кордону: Ухилянти можуть маскуватись під туристів

Ухилянти намагаються незаконно перетнути кордон під наміром відвідати Говерлу чи інші туристичні місця
прикордонник
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Прикордонники посилюють заходи з охорони кордону, зокрема на гірських ділянках та у популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей. Про це повідомив пресофіцер Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік, передає ACC.

Зазначається, що це пов'язано з тим, що багато правопорушників маскуються під туристів і під наміром відвідати Говерлу чи інші туристичні місця намагаються незаконно перетнути кордон.

Лише ділянка кордону, за яку відповідають прикордонники Чернівецького загону в Івано-Франківській області, неподалік має три залізничні станції – Ворохта, Татарів і Вороненка, де раніше ніколи людям не зустрічалися прикордонники. Але сьогодні туди щоденно прибуває чимало пасажирських потягів з різних регіонів України.

"Тому ми посилено контролюємо ці ділянки. Для багатьох туристів поява прикордонників на цих станціях стала певною новиною, люди не зовсім адекватно сприймають появу прикордонників та їхню роботу", – каже Лісник.

Тепер прикордонники перевіряють документи й транспорт громадян, підстави перебування людини у прикордонних районах, а у разі відсутності документів, прикордонники можуть звернутися до відповідних реєстрів. 

Ухилянти також тікають через Тису

Нагадаємо, що досить популярним в Україні способом ухилення від мобілізації є перетнути кордон через річку Тису. 

Проте Тиса – це досить підступна річка. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія.

За перепливання Тиси чоловіки можуть платити від 2,5 до 5 тисяч доларів США. Однак провідники ніколи не повідомляють ухилянтам про ризики.

За даними ДПСУ, в Україні офіційно зафіксовано понад 30 смертельних випадків внаслідок незаконного перетину кордону.

Читайте також:
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
На Закарпатті за 200 метрів до кордону затримали 17 чоловіків, які нелегально хотіли потрапити до Угорщини На Закарпатті за 200 метрів до кордону затримали 17 чоловіків, які нелегально хотіли потрапити до Угорщини
Цьогоріч в Україні майже удвічі зросли спроби незаконно перетнути кордон з підробленими документами Цьогоріч в Україні майже удвічі зросли спроби незаконно перетнути кордон з підробленими документами
Намагалися незаконно виїхати з України: На Одещині затримали масштабну кількість чоловіків Намагалися незаконно виїхати з України: На Одещині затримали масштабну кількість чоловіків