USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

На Волині злочинці переправили до Польщі майже 170 ухилянтів: Ділкам допомагала прикордонниця

Вартість такої "послуги" становила 3,5 тис. доларів з людини
ДБР

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

На Волині правоохоронці викрили злочинну групу, яка переправляла військовозобов’язаних через кордон до Польщі. Зловмисникам допомагала інспекторка одного з прикордонних загонів. Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Клієнтів ділки шукали у соцмережах, а вартість їхніх послуг складала 3,5 тис. доларів з особи.

"З ними заздалегідь домовлялись про зустріч і доправляли автомобілем до пункту пропуску. Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів", – йдеться у повідомленні.

Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають держкордон. Це давало можливість чоловікам потрапити до Польщі.

За даними слідства, за такою схемою група переправила за межі держави щонайменше 168 осіб.

"Інспекторці за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 332 КК України)", – зазначили в ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Також подано до суду про обрання фігурантці запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Розслідування триває. Правоохоронці встановлюють повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Раніше ми повідомляли, що на Закарпатті прикордонники на авто збили чоловіка, який, як виявилося, переправляв ухильників через кордон. Під час події чоловік рухався від загороджувального паркану.

Читайте також:
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль Кожен громадянин повинен захищати Україну, але і держава перед кожним громадянином має також свої зобов'язання, – Дубіль